Pfizer ve BioNTech'ten COVAX'a 40 milyon dozluk aşı tedariki

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci tarafından kurulan Alman biyoteknoloji firması BioNTech, Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı'na (COVAX) 40 milyon doza yakın yeni tip Corona virüs (Covid-19) aşısı tedarik edeceklerini duyurdu.

Haberler 22.01.2021 - 22:28

Pfizer ve BioNTech tarafından yapılan ortak açıklamada, Covid-19 salgınıyla mücadeleye destek amacıyla COVAX ile ön satış anlaşması imzalandığı bildirildi.

Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütünün (DSÖ) öncülük ettiği, ihtiyaç sahibi 92 ülkenin aşılara eşit erişimini hedefleyen COVAX'a 40 milyon doza yakın Covid-19 aşısı tedarik edileceği kaydedildi.

İlk teslimatın bu yılın ilk çeyreğinde yapılmasının beklendiği ifade edilen açıklamada, COVAX'a kar amacı gütmeyen bir fiyata aşı sağlanacağı aktarıldı.

PROF.DR.UĞUR ŞAHİN: 2021’İN SONUNA KADAR TÜRKİYE’YE 30 MİLYON DOZ ULAŞMASINI BEKLİYORUZ (ARŞİV)

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız