Tatlı gıdalar gençleri tehdit ediyor

Amerika’da yapılan araştırmaya göre, yüksek oranda şeker içeren gıdalarla beslenen gençlerde kalp hastalığı riski artıyor.

Haberler 11.01.2011 - 16:17

Yüksek oranda şeker katkılı yiyecek ve içeceklerin kolesterol ve trigliserit seviyesini yükselttiği, bu durumun da ileride kalp hastalığına yakalanma riskini artırdığı belirtildi.

Circulation dergisinin internet sitesinde yayımlanan araştırmada, şeker katkılı gıdaları en çok tüketen şişman ve obez gençlerde insülin direncinin artabileceği de kaydedildi.

Emory Üniversitesi Tıp Fakültesinden Jean Welsh, 12-18 yaş grubundaki 2 bin 157 gençle yapılan araştırmada, gençlerin günlük kalorilerinin yüzde 21,4'ünü şeker katkılı gıdalardan aldıklarının tespit edildiği bildirdi.

Araştırmada, şeker tüketimi toplam enerjisinin yüzde 30'unu aşan gençlerde kolesterolün ve trigliseritin daha yüksek olduğu saptandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız