Zayıflama çayından yasaklı madde çıktı! (Ölüme neden olmuştu)

Bir zayıflama çayında yapılan incelemede 'sibutramin' tespit edildi. Söz konusu maddeyi ihtiva eden zayıflama hapı 2010'da bir kadının ölümüne neden olmuştu.

Haberler ntv.com.tr 07.02.2019 - 08:17

Üsküdar Üniversitesi İleri Toksikoloji Analiz Laboratuvarı tarafından bir zayıflama çayında yapılan incelemede 'sibutramin' tespit edildi. 

Milliyet gazetesinden Meltem Günay'ın haberine göre, üniversite hastanesinde tedavi gören ve zayıflama hapı kullanan bir hastanın şikayeti üzerine, kullanılan ürün analiz edildi ve içeriğinde 'sibutramin' maddesi tespit edildi. 

Hastadan idrar örneği alınarak yapılan analizde ise 'sibutramin' metabolizasyonu sonucu vücutta oluşan iki aktif metabolit tespit edildi. 

'Sibutramin' maddesini ihtiva eden zayıflama hapı, 2010 yılında Kastamonu'da bir kadının ölümüne neden olmuş, bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ve İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü, 'sibutramin' etken maddeli ilaçların ruhsatlarını askıya almıştı. 

Üsküdar Üniversitesi'nin yaptığı inceleme, aradan geçen 9 yılda bakanlığın ruhsatları askıya almasına rağmen bazı firmaların ürünlerinde tüm riskleri gözardı ederek 'sibutramin' kullanmakta ısrar ettiğini ortaya koydu. Üniversite rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan'dan, piyasada bulunan ve zayıflama çayı adı ile kullanıma sunulan örneklerle ilgili uyarı geldi. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız