4 ülkeden Uzak Ama Birlikte Sanat konseri

Sanat ve dostluk için Türkiye, Sırbistan, İtalya ve Çin’den sanatçılar evlerinde ama birlikte konser verecek. 11 Nisan'da Kültür ve Turizm Bakanlığı Youtube kanalından 4 ülke aynı anda canlı yayında konser verecek.

Haberler 10.04.2020 - 14:00 Son Güncelleme : 10.04.2020 - 19:23

Corona virüs salgını sebebiyle tiyatroların kapanmasının ardından, Sırbistan Ulusal Tiyatrosu Novi Sad, izleyicileriyle buluşmaya devam etmenin ve diğer ulusları, sağlık çalışanlarını, yakınlarını kaybedenleri ve hala yaşam mücadelesi verenleri desteklemenin bir yolunu buldu. Konstantin Blagojevic ve Şef Andrea Solinas tarafından düzenlenmiş olan Bella Ciao şarkısı beklenmedik şekilde tüm dünyaya ulaştı.

Sayısız olumlu tepkinin yanı sıra işbirliği, başka müziklerin teklif edilmesinin memnuniyeti, onları bir başka adımı atmaya teşvik etti.  Bundan dolayı, Sırbistan, İtalya ve Türkiye’den üç orkestra;  Sırbistan, Türkiye ve Çin’den koro sanatçılarının katılımıyla bir konser verecek. Fakat bu konsere tüm sanatçılar evlerinden katılacaklar. Birlikte, ama evden.

Sırbistan Ulusal Operası Müdürü Aleksandar Stankov şöyle konuştu: “Sadece sanatçılar, müzisyenler değil birçok insan işini, daha da kötüsü hayatını kaybediyor ve biz bunun şu anda en önemli şey olduğunun farkındayız. Ancak; her ne kadar şu anda dünyamızdaki her şeye bir ara verilmiş olsa da, yapabildiğimiz şeyi yapmaya devam etmeliyiz diye düşünüyoruz.  Ayrı olsak bile birlikte olduğumuzu göstermek için, bizlere yardım eden herkese teşekkür etmek için,  izleyicilerimizle ve korkunç kayıplarla karşı karşıya kalan tüm ülkelerle birlikte olduğumuzu göstermek için.”

AYNI ANDA DÖRT ÜLKEDE CANLI YAYIN

Türkiye’den Samsun Devlet Opera ve Balesi koro sanatçıları, Sırbistan Ulusal Operası sanatçıları ve Çin’den katılım sağlayacak sanatçılardan oluşan koroya Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, İtalya’dan Benevento Filarmoni Orkestrası ve Sırbistan Ulusal Operası Orkestrası’nın sanatçılarından oluşan bir orkestra eşlik edecek. Konserin orkestra şefliğini, 2020 yılı itibariyle Samsun Devlet Opera ve Balesi’nde orkestra şefliği görevine başlamış İtalyan Şef Andrea Solinas yapacak.

Konser internet üzerinden 11 Nisan Cumartesi günü saat 21.30’da, Sırbistan Ulusal Tiyatrosu Youtube kanalıyla aynı anda, Kültür ve Turizm Bakanlığı Youtube kanalından yayınlanacak. Aynı bağlantı dört ülkede de canlı olarak yayınlanacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız