Cavit Murtezaoğlu’dan yeni albüm

Müzisyen Cavit Murtezaoğlu’nun, “Ehli Hakların Sesi / Bayrek Kuşçuoğlu”  isimli yeni albümü Kalan Müzik’ten çıktı.

Haberler ntv.com.tr 10.06.2016 - 14:12 Son Güncelleme : 10.06.2016 - 14:24

Uzun yıllardır Türkiye’de bulunan İranlı müzisyen Cavit Murtezaoğlu, “Ehl-i Hak”ların 600 yıllık mirasını müzik severler ile buluşturuyor.

Alevi-Bektaşi geleneğinde önemli isimlerden biri olan Bayrek Kuşçuoğlu’nun eserlerini besteleyen Murtezoğlu’nun, “Ehli Hakların Sesi / Bayrek Kuşçuoğlu” isimli albümü Kalan Müzik etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Albümde Cavit Murtezaoğlu’na Volkan Kaplan, Aslan Aler Hazreti, Mehdi Dervişi, İman Lotfi, Can Porvas Hazreti ve Seyed Arash Shahriari gibi başarılı müzisyenler eşlik ediyor.

"Ehli Hakların Sesi / Bayrek Kuşçuoğlu"nde yer alan eserlerin makam seyirleri, melodi zenginliği ve dinamizm, dinleyicileri mistik bir yolculuğa çıkarmayı amaçlıyor.

Yeni albümüyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Cavit Murtezaoğlu, aslında albümün iki yıl önce tamamlandığını, ancak çeşitli nedenlerden ötürü dinleyicilerle buluşmasının bugüne kaldığını söyledi.

Bayrek Kuşçuoğlu’nun Türkçe yazan erenlerden biri olduğunu ifade eden Cavit Murtezaoğlu, “Bayrek Kuşçuoğlu, eserleri daha önce gün yüzü görmemişti. Ben derleyerek kitaplaştırdım. Sonra da bu güzel deyişleri bestelemek istedim. Bu çalışma dünyada bir ilk olma özelliğini taşıyor” diye konuştu.

Albümde toplam 10 eserin bulunduğunu belirten Murtezaoğlu, “Çok iyi müzisyenlerle birlikte çalıştık. Müzik tarzı ve makamsal performanslar açısından albümün beğeni göreceğine inanıyorum” dedi.

Cavit Murtezaoğlu, albümde emeği geçen -başta müzisyenler ve Kalan Müzik olmak üzere- herkese üzere teşekkür etti.

Murtezaoğlu, önümüzdeki günlerde albümle ilgili tanıtım konseri yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız