Cesar Sinema Ödülleri jüri başkanlığını Roman Polanski yapacak

Fransa'nın Oscar'ı olarak bilinen ve bu yıl 42'ncisi düzenlenecek Cesar Sinema Ödülleri yarışmasının jüri başkanlığını yönetmen Roman Polanski'nin yapacağı bildirildi.

Haberler Anadolu Ajansı 19.01.2017 - 12:28 Son Güncelleme : 19.01.2017 - 12:29

Organizasyon komitesinden yapılan açıklamada, daha önce pek çok uluslararası ödül alan Polonya asıllı Paris doğumlu 83 yaşındaki Polanski'nin jürinin başkanı olarak belirlendiği kaydedildi.

Piyanist ve Rosemary'nin Bebeği gibi ünlü filmlerin yönetmeni Polanski, yapımcı, senarist ve aktör olarak da birçok filmde rol aldı.
Roman Polanski
Kariyerinin yanı sıra hakkındaki çocuk istismarı iddialarıyla gündeme gelen Polanski, ABD'de hapis cezasına çarptırılmasının ardından Fransız vatandaşlığına geçmiş ve Fransa, ünlü yönetmeni ABD'ye iade etmeyi reddetmişti.

Bu yıl 24 Şubat'ta 42'ncisi düzenlenecek Cesar Sinema Ödülleri töreninde 84 yaşındaki İtalyan asıllı Fransız aktör Jean-Paul Belmondo'ya "Cesar Onur Ödülü" verilecek.

Yarışmaya katılacak filmler henüz açıklanmadı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız