"İstanbul'un Kedileri" Washington'da

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Washington Ofisi ve ABD'nin önde gelen eğitim kurumlarından Georgetown Üniversitesi iş birliği ile üniversitenin kampüsünde gösterimi gerçekleştirilen 'Kedi' belgeseli, Amerikalı sinemaseverlerden yoğun ilgisi gördü.

Haberler Anadolu Ajansı 19.11.2017 - 11:33 Son Güncelleme : 19.11.2017 - 11:34

ALMANYA’DA DA GÖSTERİME GİRDİ

Tarihi İstanbul sokaklarında yaşamların sürdüren kedilerin anlatıldığı belgesel, hem İstanbul'un tanıtımı hem de Türk sinemasının dünyadaki tanıtımına katkı olarak değerlendirildi.

YEE yetkilileri, gösterimden sonra yaptıkları açıklamada, "Kültürel diplomasinin en önemli araçlarından biri olan film endüstrisini etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceklerini" belirtti. Ayrıca YEE'nin ilerleyen zamanlarda daha fazla sayıda Türk filmini Amerikan toplumuyla buluşturmak üzere etkinlikler gerçekleştireceği ifade edildi.

Geçen yıl gösterimi yapılan belgesel hem Türkiye'de hem de uluslararası gösterimlerinde yoğun ilgiyle karşılanmış ve büyük beğeni toplamıştı.
KEDİ BELGESELİ FRAGMANI - İZLE
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız