"Matematik budur"

"Matematik Budur" sayesinde, tutku dolu bir evreni keşfederek “matematiğin” çoğu kez “oyun” saydığı (Einstein böyle derdi) sorunları alt edeceksiniz.

Haberler ntv.com.tr 19.11.2015 - 15:18

İnsanların sayı saymaya başladığı günden beri, rakamlar sayesinde büyük bir ilerleme kaydedildi. Bugün, matematik olmasa modern bir yaşam sürdürmek imkânsız hale gelir.

Ders çalışıp ödev yapmak, bir yere hangi yoldan gidileceğini kestirmek, dahası ev ve yollar yapıp hava durumunu tahmin etmek ve müzik bestelemek: Sürdürdüğü bütün bu etkinliklerde insana matematik eşlik ediyor. Hatta bitkiler bile bazı matematik kurallarına göre büyüyor, boy veriyor. İnsanın “Doğa matematiği bizden daha önce keşfetmiş” diyesi geliyor!

NTV Yayınları'ndan çıkan"Matematik Budur", 21.11.2015 Cumartesi günü raflardaki yerini alacak.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız