Rembrandt'ın iki tablosu satışta

Hollanda Devlet Müzesi, Fransız ailenin satışa çıkardığı Rembrandt'a ait iki tabloyu almak istiyor.

Haberler Anadolu Ajansı 25.08.2015 - 09:54

Hollanda Devlet Müzesi, ünlü ressam Rembrandt'a ait "Maerten Soolmans" ve "Oopjen Coppit" adlı tabloları almak için kolları sıvadı.

"Oopjen Coppit"

Müze Müdürü Wim Pijbes, BNR radyosuna yaptığı açıklamada, Fransız Rothschild ailesinin satışa çıkardığı, yaklaşık 160 milyon avro değerindeki iki tabloyu satın almak istediklerini kaydetti.

Tabloları alabilmek için hazırlıklara başladıklarını ve gereken parayı bulmaya çalıştıklarını belirten Pijbes, söz konusu meblağın nasıl temin edileceğini ise açıklamadı.

"Maerten Soolmans"

Hollanda medyası, devletin tabloların satın alınmasına yardımda bulunmayacağını yazdı.

Rembrandt’ın 1634’te Amsterdam’da çizdiği "Maerten Soolmans" ve "Oopjen Coppit"in düğün törenlerine ilişkin iki porte, bir süre önce Fransız Rothschild ailesi tarafından satışa çıkarılmıştı.

Fransız ailenin söz konusu iki tabloyu 1877 yılında Hollanda’dan satın aldığı belirtildi.  

Resim sanatının en önemli isimlerinden biri olan Rembrandt’ın çok sayıda portre çalışması bulunuyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız