37 yıl sonra ilk kez...

2 Haziran’da Küba’da milli takım ile bir hazırlık maçı oynayacak New York Cosmos, bu ülkeye 37 yıl sonra gidecek ilk ABD futbol takımı olacak.

Haberler Ntvspor 17.03.2015 - 20:24

ABD’nin New York Cosmos futbol takımı ülke tarihine geçecek bir adım attı. Cosmos, yapılan anlaşmayla 2 Haziran’da Küba Milli Takımı ile bir hazırlık maçı oynayacak. Soğuk Savaş dönemi sonrası son dönemde yumuşayan iki ülke ilişkilerinde Washington ile Havana arasındaki diplomatik diyalog da bu maça ön ayak oldu. İki takımın geçtiğimiz Ocak ayında Jamaika’da düzenlenen 20 Yaş Altı Kuzey ve Orta Amerika Futbol Şampiyonası sırasında anlaşmaya vardıkları bildirildi.

EN SON CHICAGO GİTMİŞTİ 

New York Cosmos, 1978’de Chiacao Sting’in ardından Küba’da oynayacak ABD’nin ilk profesyonel futbol takımı olacak. 2008’de ABD Amatör Milli Takımı, Küba’da karşılaşma oynamıştı. Pele ve Franz Beckenbauer’in bir dönem formasını giydiği New York Cosmos’un şu andaki en büyük yıldızı ise Real Madrid’in eski futbolcusu Raul.

GİDECEĞİ 42. ÜLKE 

Cosmos Teknik Direktörü Giovanni Savarese, kulübün bir futbol elçisi olduğunu belirterek, Küba’nın tarihlerinde takımın gideceği 42. ülke olduğunu da kaydetti. Küba’da son dönemde futbola yoğun ilgi var. Beyzbolun en popüler spor olduğu ülkede, sokaklarda çok sayıda Real Madrid ve Barcelona forması giymiş gençleri görmek mümkün.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız