Buffon da eleştirdi

Dünya kupasında kullanılacak ‘Jabulani’ adlı topa bir eleştiri de, İtalya Milli Takımı'nın kalesini koruyan Gianluigi Buffon'dan geldi. Ünlü kaleci, topun her seferinde farklı bir çizgi izlediğini vurguladı ve kalecileri büyük sürprizler beklediği uyarısında bulundu.

Haberler Ntvspor 02.06.2010 - 11:01

Dünya kupasında kullanılacak ‘Jabulani’ adlı top, teknolojinin son harikası olarak tanımlandı. Üretici firmaya göre Jabulani, havada çizgisini istikrarlı olarak koruyan, futbolcunun göndermek istediği yere giden bir top. Ancak oyuncular hiç de böyle düşünmüyor.

Topa yönelik ilk eleştiri, İspanya ve Brezilya'nın kalecileri Iker Casillas ve Julio Cesar'dan geldi. Her iki kaleci de Jabulani'yi, süper marketlerden alınabilecek ucuz toplara benzetti. Jabulani ile ilgili eleştirilere katılan son isim, İtalya Milli Takımı'nın dünyaca ünlü kalecisi Gianluigi Buffon oldu.

2006 Dünya Kupası'nda kalesinde sadece 2 gol gören Buffon, takımın İtalyan alplerindeki kampı sırasında denediği topa bir türlü alışamadığını vurguladı. Birkaç antrenman sonrası topa alışması gerektiğini belirten Buffon, “Normal koşullarda çoktan topa alışmış olmam gerekirdi. Ancak bu topun havada nasıl bir çizgi izleyeceğini kestirmek mümkün değil. Her vuruşta top üzerime değişik bir yol izleyerek geliyor” ifadelerini kullandı.

Jabulani'nin sadece kaleciler için kötü sürprizler hazırlamayacağını savunan Buffon, futbolcuların da yeni topla oynarken zorlandığını iddia etti. Buna örnek olarak, İtalya'nın en iyi pasörlerinden Andrea Pirlo'yu gösteren Buffon, “Pirlo genelde kötü pas atmaz. Ancak bu topu sürekli olarak arkadaşlarının uzağına gönderiyor” diye konuştu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız