Çalımbay’dan oyuncularına gözdağı

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, olağanüstü hal planlarını bozan, hakemlerle gereksiz diyaloğa giren ve bu nedenle kart gören futbolcuların en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.

Haberler 17.03.2009 - 17:17

Eskişehirspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Eskişehirspor tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü hal ilan ettiklerini bu durumu bozan futbolcuların gözünün yaşına kesinlikle bakılmayacağını belirtti.

Olağanüstü hal planlarını bozan, hakemlerle gereksiz diyaloğa giren ve bu nedenle kart gören futbolcuların en ağır şekilde cezalandırılacağını ifade eden Çalımbay, ''İşimizi şansa bırakamayız, her ne olursa olsun bileğimizin hakkıyla maçlarımızı kazanacağız. Eskişehirspor kulübü maddi açıdan zor bir dönemden geçiyor maddi açıdan kurtulmak için herkesin elini cebine atması gerekiyor. Yönetiminden, futbolcusuna, teknik ekipten, taraftarına ve iş adamına kadar herkesin bu zorlu yükün altına girmesi gerekiyor. Geçmişi başarılarla dolu bir camianın maddi konularda sıkıntı çekmemesi gerekiyor. Bu nedenle herkes üzerine düşeni yapacak, futbolcu gerekirse parasından kısacak, teknik patron gerekirse bedava çalışacak'' dedi.

BÖYLE ŞANSSIZLIK YAŞAMADIM
Eskişehirspor'da olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Çalımbay, yönetim, futbolcular ve taraftardan memnun olduğunu, ancak bir çok kulüpte görev aldığını, hiçbir kulüpte bu kadar şanssız maçlar çıkmadığını kaydetti.

Hakem hataları nedeniyle puan kayıplarının yaşandığını anlatan Çalımbay, ''Hakem hataları belimizi çok büktü ama yılmayacağız ve ligi en iyi yerde bitireceğiz. Küme düşme cümlesini telaffuz dahi etmiyoruz çünkü böyle bir korkumuz yok. Bursaspor maçında büyük bir şanssızlık yaşadık, bu ligde görülmemiş hatta Türk liglerinde benzeri olmayan bir olay yaşadık. Bir futbolcunun aynı maç esnasında iki gol birden kendi kalesine atması görülmemiş bir olaydır. Her futbolcu kendi kalesine gol atabilir, bu şanssızlığı yaşayabilir, ancak iki gol çok nadirdir ve ben futbol hayatım boyunca böyle bir şanssızlık görmedim. Futbolcumuzun her zaman arkasındayız ve öylede kalacağız'' dedi.

PUAN KAYBETMEK İSTEMİYORUZ
Ligde oynadıkları her karşılaşmada eksik kadro ile çıktıklarını belirten Çalımbay: ''Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında tam kadro çıktık ve oyunu altı gol ile süsledik, ama bakıyoruz da eksik kaldığımız maçların çoğunda puan kayıpları yaşamışız. Eksik kadronun telafisini yapacağız ve bir daha eksik kalmadan bu 10 haftayı tamamlayacağız. Futbolcularımla dün bir araya gelerek toplantı yaptık ve takımda olağanüstü hal ilan ettik. Bu olağanüstü hal kurallarına herkes uyacak. Maç içerisinde hakemle diyalog kuran, bu sebepten dolayı kart gören futbolcular cezalandırılacak. Artık eksik kadro ile maçlara çıkmak ve puan kaybetmek istemiyoruz. Türkiye liglerinde yapılmadık hakem hataları ve şanssızlıklar bu sezon Eskişehirspor'un başına bela oldu. Ancak daha önceki toplantılarda da dediğimiz gibi, hakemler hakkında konuşmuyor ve onlara sadece düzgün ve tarafsız maç yönetmeleri için ikazda bulunuyoruz. Eskişehirspor'un hakkını kimseye yedirmeye niyetimiz yok ve lig sonunda da bunu herkes görecek. Herkese üzerimizden oyunlar oynansa da bu ligde kalacağımızı kanıtlayacağız'' diye konuştu.

Çalımbay, Galatasaray ile yapacakları karşılaşmadan galip gelmek için tüm oyuncularının büyük bir özveriyle çalıştıklarını bildirdi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız