Derbi fakiri Beşiktaş

Ligin 5. haftasında deplasmanda Galatasaray'a 3-0 yenilen Beşiktaş, son 17 derbide 12. mağlubiyetini aldı.

Haberler 12.09.2009 - 23:29

Turkcell Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Galatasaray'a 3-0 yenilen Beşiktaş, son yıllarda ezeli rakiplerine karşı derbi maçlardaki başarısız performansını sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, Galatasaray ve Fenerbahçe ile son 5 sezonda yaptığı 17 lig derbisinden sadece 3'ünü kazanabilirken, bu süre içinde 12 kez yenildi, 2 kez de berabere kaldı.

Beşiktaş, son 17 lig derbisinde ezeli rakiplerine toplam 18 gol atarken, kalesinde ise 30 gol gördü.

''Kara Kartallar'', son 4 sezonda, Fenerbahçe ile yaptığı 8 lig maçında da galibiyet alamazken, 6 kez yenilip, 2 kez berabere kaldı. Siyah-beyazlılar, Galatasaray ile yaptığı son 9 maçtan ise 3'ünü kazandı, 6'sını yitirdi.

BEŞİKTAŞ 332 DAKİKA SONRA GOL YEDİ
Derbi maçta 4. dakikada 1-0 yenik duruma düşen Beşiktaş, ligde tam 332 dakika sonra gol yedi.

Sezonun açılış maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan İbrahim Akın'dan 31. dakikada yediği golün ardından kalesini rakiplerine kapatan siyah-beyazlılar, derbiye dek 329 dakikadır gol yemiyordu.

Hakan Arıkan'dan kaleyi devralan Rüştü Reçber, 4. dakikada Mustafa Sarp'ın golüne engel olamayınca, siyah-beyazlıların 332 dakikalık gol orucu sona ermiş oldu.

İlk 4 maçta yalnızca 1 gol yiyen Hakan'ın yerine kaleye geçen Rüştü, bir maçta 3 kez meşin yuvarlağı ağlarından çıkardı.

GOLSÜZLÜĞE ÇARE BULUNAMIYOR
Beşiktaş'ın sezon başından bu yana süren gol sıkıntısı derbide de kendisini gösterdi.

Ligin 5. haftası sonunda 3 golde kalan siyah-beyazlılar, son 3 lig maçında gol atamadı. Beşiktaş, Gençlerbirliği ve Gaziantepspor ile 0-0 berabere kalırken, Galatasaray'a 3-0 yenildi.

Derbi maça dek yaptığı 4 lig maçında yalnızca 1 gol yiyen Beşiktaş, 3 golü kalesinde gördü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız