Derbi öncesi son viraj kayıpsız

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, Ankara deplasmanında karşılaştığı Gençlerbirliği'ni Eboue'nin golüyle 1-0 mağlup etti ve hafta içinde oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesi zorlu bir virajı kayıpsız geçti.

Haberler Ntvspor 03.12.2011 - 17:55

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray, deplasmanda Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren gol, 71'inci dakikada Fildişi Sahilli oyuncu Emmanuel Eboue'den geldi.

Mücadele temposuz bir şekilde başladı. İki takımın orta saha mücadelesi şeklinde geçen ilk yarın saat, tehlikeli bir pozisyon yaşanmadı. Eksik oyuncularına rağmen iyi mücadele eden konuk takım Galatasaray, buna karşın topu ileri taşımakta ve pozisyon üretmekte çok etkisiz kaldı.

İlk yarım saatin ardından ev sahibi Gençlerbirliği oyuna yavaş yavaş ağırlığını koydu. 32'inci dakikada soldan kullanılan korner atışına iyi yükselen Herve Tum, güzel bir kafa vuruşu yaptı ama kaleci Muslera, kritik bir kurtarış yaptı.

Bu pozisyonun ardından daha istekli oynayan ev sahibi, 40'ıncı dakikada yine Tum ile yüzde yüzlük bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Soldan Oktay'ın ortasında, kale sahası önünde topla buluşan Kamerunlu oyuncu, güzel kontrol etti ancak topu ıskalayınca net bir pozisyonu daha cömertçe harcadı.

Genel olarak temposuz geçen ilk devre, golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya ise Galatasaray, biraz daha toparlanarak başladı. Özellikle sağ kanattan Sercan Yıldırım'ın sürüklediği ataklarda tehlikeli olan Sarı-kırmızılı ekip, Gençlerbirliği savunmasının bu pozisyonlarda aşmayı başaramadı.

Sıkışan maçta kilidi ise Galatasaray'ın Fildişi Sahilli oyuncusu Emmanuel Eboue açtı. Ceza sahası dışına seken topu kontrol eden Eboue, Sercan Yıldırım ile duvar pası yaptı ve ceza sahasına girdi. Sağ ayağıyla sert vuran Eboue, Gençlerbirliği kalecisi Ramazan Köse'yi mağlup etti ve Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi.

Eksik oyuncularına rağmen zorlu Ankara deplasmanında 1-0'lık üstünlüğü bulan Galatasaray, bu dakikadan itibaren skoru korumak adına tempoyu düşürdü. Son dakikalara kadar, önemli bir gol pozisyonu yaşanmadı ve Galatasaray, Eboue'nin golüyle mücadeleyi 1-0 kazandı.

Bu galibiyetle Spor Toto Süper Lig'de puanını 25'e çıkaran Galatasaray, Çarşamba günü oynayacağı Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız