Douby Türkiye'ye döndü

Depremde kalp krizi geçiren dedesini ziyaret etmek için Haiti'ye giden Douby Türkiye'ye döndü.

Haberler 07.04.2010 - 16:21

Geçtiğimiz hafta takımının en kritik maçlarından birisi olan Tofaş karşılaşmasından bir gün önce "Dedem depremde kalp krizi geçirmiş. Mutlaka görmem lazım" diyerek ABD'ye giden ve oradan Haiti'ye giden Darüşşafakalı basketbolcu Qincy Douby bugün Türkiye'ye döndü.

Giderken "Bütün alacaklarımı aldım "diyerek imza atan ve bu nedenle de geri gelmeyebileceği iddiaları ortaya atılan Quincy Douby, THY'ye ait bir uçakla New York üzerinden İstanbul'a geldi.

Ligin sayı lideri olan Douby, Darüşşafaka Cooper Tires'da oynadığı 20 maçta ortalama 36.18 süre aldı ve sayı ortalaması 24,05 olarak kayıtlara geçti.  Haiti'de meydana gelen depremden yaralı kurtulan, ancak durumu ağırlaşan dedesinden dolayı ülkesine giden ve bugün geri dönen Douby; Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere, "Sezon sonuna kadar takımımla beraberim" dedi. Quincy Douby, şöyle konuştu:"Depremde çok sayıda akrabamız ve onun arkadaşları hayatını kaybetti. Kalp krizi geçiren dedemi çok seviyorum. İyi olduğunu görmek için gittim. Doktorlar sağlık durumunun çok iyi olmadığını ancak şu anda da yaşamsal bir tehlikesi de olmadığını söylediler. Sezonu tamamlamak için geri döndüm. Sezon sonunda tekrar geri döneceğim."

Darüşşafaka kulübü Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dinçel, Douby'nin hareketinin örnek bir davranış olduğunu belirterek, "Giderken bize tüm haklarımı aldım, diye imza verdi. İstese gelmeyebilirdi. Gerçekten dürüst sporcuymuş. Bunun bazı sporculara örnek olması lazım" dedi.

Sportif Direktör Bülend Karpat ise Douby'nin tam bir profesyonel olduğunu ve yarından itibaren takımla antrenmanlara çıkacağını, hafta sonundaki Efes Pilsen maçında teknik kadronun uygun görmesi durumunda forma giyebileceğini söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız