İhsan Bayülken: Sonuçlar iyi ama...

Euroleague'de bu hafta istediğimiz sonuçları aldık. Ancak Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in hala birtakım sorunları var.

Haberler 30.10.2009 - 13:32

Euroleague 2. haftasında sonuç olarak istediğimizi elde ettik. Oyun olarak bu kadar iyimser olmamız ise şu an için söz konusu değil. Oynadığımız maçlar için ne söyleyebiliriz dersek;

ASVEL- FENERBAHÇE ÜLKER :

Fenerbahçe’nin grupta gelebileceği konum en iyi ihtimalle ikincilik olacaktır. Çünkü Barcelona ve Siena takımlarından ikisini de altına alması zor ihtimal olarak gözüküyor. Onun için gruptaki diğer takımlarla oynayacağı maçlardan (Zalgiris- Asvel- Cibona) 6 maçta 5 galibiyet çıkartarak grupta ilk hedef üçüncü pozisyonda yer almaktır.

Asvel maçına gelince;

Takımın yıldızları Solomon ve Giricek sadece isim olarak yer aldıkları bir maç oynadılar. Solomon 22 dakika 2 top kullanma!! 3 top kaybı, faul çizgisinden bulunan 2 sayı. Giricek 1/4 isabet, 2 top kaybı ve 8 dakika oyunda kalma!

YORUM:Ya bu oyuncular hazır durumda değiller ya da Tanjevic, bu oyuncuları devreye sokacak oyun düzenlerini daha oluşturamadı.

Kinsey maçın genelinde, Preldzic de kritik dakikalarda sorumluluk aldı.

YORUM: Günlük performans ile bizden zayıf takımları yenebiliriz ama daha organize takımlara karşı problem yaşarız.

Semih - Ömer Aşık - Oğuz toplam 24 sayı- 18 ribaund yaptılar. Asvel’den Ali Traore ise 29 sayı- 13 ribaund yaptı. Üç oyuncumuz toplam 15 top kullanarak 9 isabet buldular. Ali Traore ise 20 top kullanarak 14 isabet buldu.

YORUM: Uzun oyuncularımızın verimli olabilmesi için yanlarında şutu olan bir dört numara veya potaya daha yakın pozisyonlar buldurmalıyız.

Greer daha takımın içine girememiş. Oynadığı süreye göre çok top kullandı. 10 top kullanarak 2 isabet buldu. 4 asist olumlu yönü idi.

YORUM: Greer’in takım içindeki rolü belli olmadığı sürece sadece skor katkısı yapacaktır. Oyun kurucu olduğunu düşünürsek öncelikle takım kurgusunu sağlaması beklenmelidir. Bu arada Mrsiç’in bazı dakikalarda oyunda olması top dağılımını sağlayabilir.

Maç içinde yakalanan skor avantajı ve oyunun kontrolü elimizde uzun süre kalamadı.

YORUM: Bazen yapılacak savunma değişiklikleri (alan savunması- tam saha baskı) ile beraber verim sağlayacak ikili-üçlü oyuncularla sahada yer almak çözüm olacaktır. Şu an için en ideal beş Solomon- Kinsey- Ömer Onan- Ömer Aşık- Semih gibi görünüyor.

Fenerbahçe için ihtiyacı olan şey zaman ama buna da çok fazla sahip değiller. Haftaya Cibona maçını kazanarak ne durumda olduğumuzu görmek için Siena ile oynayacağız. Bu iki maçta İstanbul’da oynanacak ve seyirci desteği en az sahadaki mücadele kadar önemli olacaktır.

EFES PİLSEN - PARTİZAN:

Sezona çok iyi bir Avrupa’da final-four kadrosu kurarak başladık. Bu ilk galibiyetin rakip kim olursa zor olacağını tahmin ediyorduk. Artık takım içinde dengelerin oturması daha rahat olacaktır. Bildiğimiz diğer bir gerçek ise Efes Pilsen’in sezon başında bu dönemleri oldukça sancılı geçirdiğidir. Partizan maçına gelirsek;

Efes Pilsen’in maç kazanması için 2-3 numaralarından skor bulması gerekiyordu. Smith oyuna girdikten sonra bulduğu 10 sayı, ikinci yarıda attığı 8 sayısının yanında Rakocevic’in skor katkısı maçı kazanmamızda etkili oldu.

YORUM:  Her zaman rakip takım Partizan gibi kapasitesi sınırlı olmayabilir. Mutlaka diğer pozisyonlardan sayı opsiyonları yaratılmalıdır. Sadece Shumpert skor opsiyonu olarak ön plana çıkıyor. Uzun oyunculardan ve oyun kuruculardan çift rakamlı sayılar gelmemesi ileride maç kazanılmasında sorun yaratabilir.

Pota altı savunmasında özellikle Mariç’i savunurken sorun yaşadık. İki uzun ile oynama şansımız çok fazla dakikada olmadı. Maçın başında Kasun ve Kaya fiziksel üstünlük sağlasalar da dış oyuncuların devreye girmemesi Shumpert’ın dört numarada oynamasını gerektirdi.

YORUM: Ribaundlarda maçı 33-37 geride bitirdik. Kaya’dan başka etkili savunma ribaundu alan oyuncumuz yok. Kasun genellikle hücum ribaundlarında etkili bir oyuncu. Santiago ve oynamayan Ermal buralarda iş yapacak durumda olmalı. 4-5 pozisyonunda oynayan Santiago, Nachbar ve Ermal katkı vermeden bitirdikleri bir maç oldu.

Baskılı oynadığımız dakikalarda kaptığımız topları yüksek yüzde ile sayı yaptık. Maçın kazanılmasındaki anahtarda bu oldu.

YORUM: Pota altında istenen düzeyde olmamamızdan dolayı bu yaptığımız baskıyı dakika olarak doğru zamanlarda yaparak kullanmalıyız. Ayrıca oyuncu kalitemiz ile oyunu tam sahaya yaydığımızda rakibe üstünlük sağlamamız da daha kolay oluyor.

Efes Pilsen haftaya çok önemli Malaga maçına gidecek. Bu maçı kazandığımız zaman grubu ilk iki içinde bitireceğimizi düşünüyorum. Sadece iki noktaya dikkat etmeleri gerekiyor. Alan savunmasına karşı hücum ve Rakocevic ile Smith skora katkı yapmadığında ne gibi çözümler üreteceğimiz olacaktır. Tabii ki diğeri de 7 yabancıya sahip olmalarından dolayı lig maçlarında kenarda kalan iki oyuncunun form durumunu korumak olacaktır.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız