Kartal Jerrels'le uçtu

THY Euroleague D Grubu'ndaki ikinci maçında Brose Baskets'e konuk olan siyah beyazlılar, rakibini 86-71 mağlup ederek 2'de 2 yaptı. Beşiktaş'ta Jerrels, 27 sayı ve 3 asistle geceye damga vurdu.

Haberler Ntvspor 18.10.2012 - 22:13

Beşiktaş, THY Euroleague’de D Grubu’ndaki ikinci maçında Almanya’nın Brose Baskets takımına konuk oldu.

Temsilcimiz, NTV Spor'dan canlı yayınlanan maçta Brose Baskets'i özellikle 3 sayı çizgisinin gerisinden bulduğu basketlerle 86-71 mağlup etti. Beşiktaş bu galibiyetle THY Euroleague'de oynadığı 2 maçı da kazandı.

İlk maçında İstanbul’da Partizan’ı mağlup eden Beşiktaş, Almanya deplasmanında maça hızlı başladı. 4-0’lık seriyle karşılaşmaya giren siyah beyazlılar, ilk 5 dakikayı 12-10 önde geçti. İlk çeyreğin bitimine 1 dakika kala 19-18 geriye düşen Beşiktaş, Muratcan Güler ve Serhat Çetin’in üst üste kaydettiği 3 sayılık basketlerle çeyreği 24-19 önde kapattı.

İkinci çeyreğe de Jerrels’ın 3 sayılık basketiyle başlayan Beşiktaş, ilk dakikalarda rakibine kolay sayı şansı tanımadı ve skoru 29-19’a getirerek farkı çift hanelere taşıdı. 3 sayı çizgisinin gerisinden çok yüksek bir şut yüzdesi yakalayan siyah beyazlılar, arayı açmaya devam etti ve çeyreğin son 5 dakikasına da 34-21 üstün girdi. Üst üste gelen 3 sayılık basketlerle rakibini oyundan düşüren Beşiktaş, soyunma odasına 16 sayılık avantajla gitti: 31-47.

Siyah beyazlılar ilk yarıda kullandığı 10 üç sayılık atışın 7’sini sayıya çevirerek %70 isabet oranı yakaladı.

Karşılaşmanın ikinci devresine Brose Baskets sert savunma yaparak başladı. Siyah beyazlıların yaptığı basit hataları iyi değerlendiren ev sahibi takım, kolay sayılar bularak skoru 51-40’a getirdi ve farkı 11 sayıya indirdi.

Christopher’ın hücumda devreye girmesiyle yeniden ipleri eline geçiren siyah beyazlılar, çeyreğin son 5 dakikasına girilirken skoru 59-42’ye getirerek farkı 17 sayıya taşıdı. Kolay sayılar bularak farkı 25 sayıya kadar çıkaran Beşiktaş, son çeyreğe de 67-42 önde başladı.

Son çeyrek karşılıklı basketlerle başladı. Beşiktaş farkın verdiği rahatlıkla basit hatalar yaparken, Brose Baskets, ilk 5 dakika içinde skoru 77-57’ye getirerek farkı 20 sayıya indirdi. Oyunun kontrolünü elinde tutan temsilcimiz, rakibinin maça ortak olmasına izin vermedi ve salondan 86-71'lik skorla galip ayrıldı.

Beşiktaş'ta Jerrels 27 sayı ve 3 asistle galibiyette kilit rol oynarken, Muratcan Güler 14 sayı, 7 ribaundla, Damir Markota da 11 sayı, 6 ribaund ve 2 top çalmayla mücadele etti. Ev sahibi takımda Anton Gavel'in 21 sayı ve 2 ribaundu mağlubiyeti engelleyemedi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız