Kupa İtalya'da kaldı

Kadınlar CEV Kupası Finali'ndeki Galatasaray, İstanbul'da 3-1 kazandığı maçın rövanşında Yamamay Busto Arsizio'ya altın sette kaybetti. NTV'den canlı yayınlanan karşılaşmadan mağlup ayrılan Galatasaray, Avrupa ikincisi oldu.

Haberler Ntvspor 31.03.2012 - 23:52

Kadınlar CEV Kupası Finali'ndeki Galatasaray, 3-1 kazandığı ilk maçın rövanşında İtalya'nın Yamamay takımı ile karşı karşıya geldi.

Karşılaşmaya iyi başlayan Galatasaray, 4-0 öne geçti. Farkı eriten Yamamay, skoru 5-5'e getirirken, Miletic'in sayılarıyla iki farklı üstünlüğü yakalayan sarı kırmızılı ekip, rakibinin skoru 7-7'ye getirmesine engel olamadı.

Calderon, topu dışarı vurunca Yamamay Busto Arsizio ilk teknik molaya 8-7 önde girdi. İlk teknik molanın ardından basit hatalar yapan Galatasaray, 10-7'a geriye düştü. Rakibin bloklarını aşamayan temsilcimiz, sayı bulmakta zorlanırken 13-7 geriye düştü. Uzun süre sayı alamayan Galatasaray, basit hatalar yapmaya devam edince ikinci teknik molaya da İtalyan temsilcisi 16-9 üstün girdi. Calderon'un sayılarıyla farkı 4 sayıya kadar indiren Galatasaray, basit hatalarına devam edince farkı eritme şansını değerlendiremedi. Busto Arsizio, etkili oyununu sürdürerek ilk seti 25-19 önde tamamladı.

İkinci sette iki takım da karşılıklı servis atışlarından yararlanamazken, 4-2 üstünlüğü elde eden İtalyan takımı, Galatasaray karşısında ilk teknik molaya 8-4 üstün girdi. Teknik molanın ardından üst üste sayılar alan Arsizio, farkı giderek açtı ve skor 13-5'e geldi. Uzun süre sayı alamayan Galatasaray, dördüncü servisini kaçırırırken, Calderon'un sayılarıyla rakibine direnmeye çalışsa da Yamamay Busto Arsizio ikinci teknik molaya da 16-8 önde tamamladı. İtalyan temsilcisi Meijners ile etkili olmaya devam etti ve 8 sayılık farkı 11'e kadar yükseltti. Hata yapmayan Yamamay, ikinci seti de 25-13 önde tamamlamayı başardı.

Üçüncü sete de Galatasaray hatalar yaparak başladı ve 4-1 geriye düştü. Skoru eşitleme şansını iki kez yakalamasına rağmen, hatalarına devam eden sarı kırmızılı ekibimiz, ilk teknik molaya 8-5 geride girdi. Toparlanan Galatasaray, farkı eritip, öne de geçmeyi başardı ve skoru 12-11'e taşıdı. Az hata yapan ve tempoyu artıran sarı kırmızılı takım, yakaladığı 7-0'lık seriyle farkı 4 sayıya çıkarttı ve 15-11'e getirdi. Beraberliği yakalayarak skoru 15-15'e getiren İtalyan takımının hatasının ardından Galatasaray ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Teknik molanın ardından geriye düşen sarı kırmızılı ekip, Sladjana'nın sayılarıyla oyuna tutunmaya çalıştı ve Lo Bianco'nun set sonuna doğru sayısıyla 22-20 öne geçti. Üstünlüğünü sürdüren ve Selime'nin başarılı oyununun yanı sıra Calderon'la sayı üreten Galatasaray, üçüncü seti 25-23 önde tamamlayarak setlerde durumu 2-1'e getirdi.

Dördüncü sette büyük çekişme yaşanırken, 3-3'lük skorun ardından 5-0'lık seriyle İtalyan temsilcisi ilk teknik molaya 8-3 önde girdi. Manşet alamayan ve basit hatalar yapmaya devam eden Galatasaray, farkın açılmasına engel olamadı. Toparlanan sarı kırmızılı ekip farkı eritmeyi başarırken, bloklarda da başarı sağlayarak rakibine sayı şansı vermedi. 8 sayılık farkı 1'e çeken Galatasaray, ikinci teknik molaya 16-14 geride girdi. Teknik molanın ardından skor 17-17'ye gelirken, servislerle rakibini zorlayamayan sarı kırmızılı ekip Bauer'in sayısının ardından Calderon'un hatasıyla skorda 22-20 geriye düştü. İtalyan temsilcisi mücadeleyi 25-23 önde tamamladı ve karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Altın sete iyi başlayan İtalyan temsilcisi 4-0 üstünlüğü yakaladı. Toparlanan Galatasaray farkı 2'ye indirse de sayılar bulan Yamamay Busto Arsizio skoru 7-3'e getirdi. Galatasaray'ın hatalarının ardından Arsizio, farkı açtı ve 9-3'lük skorun ardından sarı kırmızılı ekibin molası geldi. Farkı 4'e indirmeyi başaran Galatasaray, skoru 11-7'ye getirse de Calderon'un hatasının ardından fark tekrardan 5'e çıktı. Farkı koruyan Yamamay Busto Arsizio altın seti 15-9 önde tamamladı ve CEV Kupası'nın sahibi oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız