Kupayı yine Nadal alır

Ntvspor.net'in erkekler tahmini açık ve net: Rafael Nadal, finalde Novak Djokoviç'le oynar ve 5 sette kazanır

Haberler 22.05.2009 - 19:12

MEHMET SEVİNÇ -Roland Garros sezonun toprak kortta oynanan tek Grand Slam’i. Dayanıklılığın öne çıktığı bu turnuvada son yıllarda pek olmasa da geçmiş dönemde çok ciddi sürprizlerin yaşandığı bir gerçek.çok değil yalnızca altı yıl önce final oynayan Martin Verkerk’i birçok tenissever hatırlamaz bile. Ya da daha da yakna gelip 2005 finalisti Mariano Puerta’nın ismini verelim. Diğer Grand Slamlere nazaran sürprize daha açık olan Paris’te son dönemdeyse böylesine farklı isimleri finalde göremiyoruz. Bu yıl da değişen birşey olmayacak ve finalde beklenen isimler olacak gibi duruyor.

Tablonun üst kısmından başlayıp şöyle bir final yolunu değerlendirelim.

Çeyrek final

Rafael Nadal – Nikolay Davydenko

Rafael Nadal her ne kadar turnuvanın en büyük favorisi olsa da Nikolay Davydenko’yu çeyrek final yolunda zorlu bir fikstür bekliyor. Üçüncü turda Stanislas Wawrinka’yla, dördüncü turda Fernando Verdasco’yla oynama ihtimali bulunan Davydenko yine de bu zorlu engelleri aşıp çeyrek finale gelecektir diye düşünüyorum. Yarı finale kalan  isimse Nadal olur.

Fernando Gonzalez – Feliciano Lopez

Turnuvanın güçler dengesi bakımından en zorlu çeyreklerinden biri. Çeyrek final hiçbir tenisçi için kolay olmayacak. Andy Murray bu çeyrekte yer almasına rağmen işi toprak kortu yeni yeni anlayan bir raket için çıkması oldukça zor bir bölüm. Mischa Zverev ve Juan Ignacio Chela’nın da bu bölümde şansı olduğunu düşünsem de yarıfinalist Fernando Gonzalez olur.

Juan Martin Del Potro – Novak Djokovic

2 genç yetenek bu çeyreğin mutlak favorileri. Fakat Novak Djokovic’in üstün formu ve yeni fitness koçuyla yakaladığı ritim onu yarı finale daha yakın tutuyor. Djokovic yarı finalde.

Roger Federer – Gael Monfils



Federer son yıllarda Roland Garros finallerini alışkanlık haline getirdi. Her ne kadar Paris’te hiç kazanamamış olsa da bir basketbolcu fiziğine sahip ve son derece atletik rakibi karşısında galibiyete yakın. Kazanan Federer.

Yarı finaller



Rafael Nadal – Fernando Gonzalez

Bir yarı final dahi Fernando Gonzalez’i sevindirecektir. Rakip Nadal’ınsa kazanmaktan başka bir düşüncesi yok.  Nadal daha önce rakibine üç kez mağlup olmuş olmasıan rağmen toprakta hiç yenilmedi. Nadal üç sette finale yükselir.

Roger Federer – Novak Djokovic

Federer’in rakibine karşı son dönemde hiçbir varlık gösteremediği aşikar. Madrid’de Federer şampiyonluk yaşamış, Djokovic yarıfinalde Nadal’a elenmiş olmasına rağmen bu maçta fiziksel ve mental üstünlük Djokovic’ten yana olacak. Kazanan Djokovic.

Final

Rafael Nadal – Novak Djokovic

Eğer Nadal bu turnuvada set kaybedecekse o maç bu maç olacak. Özellikle geçen seneki gibi tek taraflı bir final olmayacağı açık. Djokovic Nadal’dan set alır ama beş setlik bir mücadeleyi bu yavaş kortta çıkaramaz.

Şampiyon Rafael Nadal.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız