NBA günlüğü (15 Mart)

Utah Jazz gibi bir takıma karşı hem dördüncü çeyrekte, hem de uzatmada farklı geriye düşüp maçı kazanmak da ancak D-Wade ve arkadaşlarına yakışırdı.

Haberler 15.03.2009 - 16:26

GÜNÜN HABERİ
Detroit Pistons'ın sahibi Bill Davidson 86 yaşında hayata gözlerini yumdu. Dünyanın en büyük otomobil camı üreticilerinden biri olan Guardian Industries'in kurucusu olan Davidson, aynı zamanda WNBA takımlarından Detroit Shock'un da sahibiydi. Bir dönem NHL takımlarından Tapma Bay Lightning'in de sahibi olan Davidson, tarihte aynı sezon içinde hem NBA hem WNBA ve hem Stanley Cup'ı kazanan tek takım sahibi olmuştu. Son yıllarda sağlığı gittikçe kötüleşen Davidson, zaten tekerlekli sandalyede yaşamını sürdürüyordu. Davidson'ın vefatından sonra eşi Karen Davidson Detroit Pistons'ın sahibi oldu.
GÜNÜN MAÇI
Miami Heat: 140 – Utah Jazz: 129

Miami Heat, evinde Utah Jazz'ı üç uzatmaya giden maçta 140-129'luk skorla geçti. Maçın bitimine bir dakikadan az bir süre kala yedi sayıyla geride olmasına rağmen 7-0'lık bir seri yakalayıp karşılaşmayı uzatmaya götüren Miami'nin umutları, ilk uzatmanın sonunda da tükenmek üzereydi. Utah birinci uzatmada farkı sekize çıkarınca devreye giren isimler Mario Chalmers ve Dwyane Wade oldu. Utah Jazz gibi bir takıma karşı hem dördüncü çeyrekte, hem de uzatmada farklı geriye düşüp maçı kazanmak da ancak D-Wade ve arkadaşlarına yakışırdı. MVP oylaması için kim ne derse desin, bu adam son iki aydır oynadığı basketbolla ligin en iyi oyuncusu.

GÜNÜN PERFORMANSI
Dwyane Wade (Miami Heat)

50 sayı – 10 ribaund – 9 asist – 4 top çalma – 2 blok (19/39 şut, 4/11 üç sayı, 8/9 serbest atış)

RAKAMLARLA
Chicago Bulls evinde New Orleans Hornets'i yenerken ilk yarıda 17-0, ikinci yarıda ise 18-0'lık bir seri yakaladı... Charlotte Bobcats, deplasmanda Minnesota'ya yenilirken %50'nin üzerinde şut attı… 21 kez liderliğin el değiştirdiği maçta San Antonio Spurs, deplasmanda Houston Rockets'ı yenmeyi başarırken, Yao Ming hiç serbest atış kullanmadı… Phoenix Suns evinde Oklahoma City Thunder'ı yenip altı maçlık mağlubiyet serisini bitirirken, Leandro Barbosa son altı dakikada 11 sayı üretti.

LAF-Ü GÜZAF
"Taraftarlarımız biraz şımarmıştı. Biz onları geri kazanmak için elimizden geleni yaptık ve hayatları boyunca unutmayacakları bir şey verdik. Bence paralarının karşılığını aldılar." – Eric Spoelstra (Miami Heat antrenörü)

"Önceki gün altı uzatmaya giden Syracuse maçını düşündüm. Sonra ‘hayır, bizim maç altı uzatma olamaz' diye dua ettim." – Udonis Halsem (Miami Heat)

"Ofiste sıradan bir gün geçirdik.” – Dwyane Wade (Miami Heat)

"Bir maç nasıl kaybedilir, kitabını yazdık." – Deron Williams (Utah Jazz)

TV'DE NE VAR
Portland Trail Blazers – Atlanta Hawks (19:00, NBA TV)

Orlando Magic – Utah Jazz (00:00, NTV)

HİDOMETRE
Hidayet Türkoğlu'nun sol ayağındaki sakatlığı devam ediyor. Şut idmanına çıkmasına rağmen Washington'a karşı forma giyemeyen Hidayet'in Pazar gecesi Utah Jazz'a karşı oynayıp oynamayacağı ise maç saatinde belli olacak. Hido bu sezon Utah'a karşı 23 sayı, 3 ribaund, 5 asist ve 3 top çalma ile oynamıştı.

MEMOMETRE
Mehmet Okur, üç uzatmalı Miami maçında 13 sayı, 5 ribaund, 2 asist ve 1 blokla oynadı. Utah bu gece Orlando Magic deplasmanında. Memo, bu sezon Orlando'ya karşı 12 sayı, 6 ribaund ve 1 top çalma üretmişti.

CAN ALICI SORU
Ligin sayı kralı kim olur? Dwyane Wade mi, LeBron James mi, yoksa Kobe Bryant mi?

Yorumlarınızı bekliyoruz…

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız