Son gülen Marsilya: 2-2

UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında, uzatma sonunda Ajax ile deplasmanda 2-2 berabere kalan Marsilya çeyrek finalist oldu.

Haberler 19.03.2009 - 00:26

UEFA Kupası 4. tur rövanş maçında Ajax ile Galatasaray’ın eski teknik direktörlerinden Erik Gerets’in çalıştırdığı Marsilya, Hollanda’da karşı karşıya geldi.

Normal süresi 2-1 Ajax'ın üstünlüğüyle biten maç, ilk karşılaşmayı Marsilya aynı skorla kazandığı için uzatma bölümüne giderken, 109. dakikada Mears'ın golüyle sahadan 2-2 eşitlikle ayrılmayı başaran konuk ekip çeyrek finale kaldı.

Fransa’da oynanan ilk maçı 2-1 kazanmayı başaran Marsilya, rövanş maçına avantajlı başladı.

Seyircisinin de desteğiyle sahadan galibiyetle ayrılmak isteyen Ajax, 33. dakikada Takang’ın topu filelere göndermesiyle 1-0 öne geçti.

Ajax, tur atlamak için 1-0’lık galibiyetin kendisine yetmesine rağmen 35. dakikada Niang’ın golüne engel olamadı ve ilk devre 1-1 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda rakip kalede daha etkili olan ev sahibi Ajax, aradığı golü 74. dakikada Sülejmani ile buldu: 2-1

Karşılaşmanın kalan bölümünde iki takım da başka gol bulamazken, maçın normal süresi Ajax’ın 2-1 üstünlüğüyle bitti; ancak Marsilya sahasında oynadığı maçta sahadan 2-1’lik galibiyetle ayrıldığı için uzatma bölümüne geçildi.

Uzatma bölümünde daha etkili olan Marsilya, 109. dakikada Mears'la skora 2-2 eşitlik getirdi.

Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmanın uzatma dakikalarında iki takım da skoru değiştiremezken, maç 2-2 sona erdi ve konuk ekip Marsilya çeyrek finalist oldu.

TOPLU SONUÇLAR
Metalist Kharkiv: 3 - Dinamo Kiev: 2
Shakhtar Donetsk: 2 - CSKA Moskova: 0
Zenit St. Petersburg: 1 – Udinese: 0
Galatasaray: 2 – Hamburg: 3
Aalborg: 2 - Manchester City: 0 (3-4 pen)
Braga: 0 - PSG: 1
Saint Etienne: 2 - Werder Beremen: 2
Ajax: 2 - Marsilya: 2

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız