Toyota F1'den çekildi

Yaptığı büyük yatırımın karşılığını bir türlü alamayan Toyota, Formula 1'den çekilme kararı aldı. Böylece Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda Japon markası kalmadı.

Haberler Ntvspor 04.11.2009 - 11:10

İSTANBUL - Dünyanın en büyük otomobil üreticisi Toyota, 2002 yılından bu yana Formula 1'de mücadele veriyor. Yıllık 300 milyon doları bulan devasa bütçesine karşın, takım tek bir Grand Prix zaferi bile elde edemedi. Buna bir de küresel mali kriz eklenince, Toyota yönetimi Formula 1 defterini kapama kararı aldı.

Şirketin Başkanı Akio Toyoda, takımın başarısızlığı için özür diledi ve "Bu çok zor ancak kaçınılmaz bir karardı. Ekonominin kötüleştiği geçen yıldan bu yana devam edip etmeme kararını görüşüyorduk" ifadelerini kullandı.

Köln merkezli takımın Formula 1'e veda etmesiyle şampiyonada Japon markası kalmadı. Bu sezonun başında da, Japonya'nın en büyük ikinci otomotiv şirketi Honda, Formula 1'den çekilmişti.

Küresel mali krizin özellikle otomotiv sektörüne büyük darbe vurması nedeniyle Subaru ve Suzuki Dünya Ralli Şampiyonası'ndan, Kawasaki de MotoGP'den çekilmek zorunda kalmıştı.

Toyota çekilme kararı aldı ancak bazı sorular hala yanıt bekliyor. Çünkü takım, Formula 1 yönetimi ile 2012 yılına kadar şampiyonada kalacağına dair anlaşmas imzalamıştı.

Şampiyonayı terketme kararının ardından hukuki bir sürecin başlaması bekleniyor.

Formula 1'de 2010 sezonunun yarış takvimi, sürücüler ve markalar sıralaması...

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız