Türk Telekom zorlanmadı

Beko Basketbol Ligi’nde Türk Telekom, İzmir temsilcisi Pınar Karşıyaka’yı Ankara’da mağlup etti.

Haberler 02.01.2010 - 17:59

Beko Basketbol Ligi'nde Türk Telekom, sahasında konuk ettiği Pınar Karşıyaka'yı 82-67 yendi.

Her iki takımın da sayı bulmakta zorlanarak başladığı karşılaşmada, Lang ve Mallet ile skor üreten Türk Telekom, 2. dakikayı 5-3 önde geçti. Aldığı savunma ribauntları sonrasında hücuma hızlı çıkan ve pota altını etkili kullanan Pınar Karşıyaka, ilk çeyreği 15-9 önde geçti.

Takımlar 2. periyodun ilk dakikalarında da hücumda istediği oyunu sergileyemedi. Yaptığı sert savunmayla rakibini pota altına yaklaştırmayan ve dış atışlara zorlayan konuk takım, 13. dakikaya 20-16 üstün girdi. Savunmasında başarılı bir oyun ortaya koymaya başlayan ve hücumda da Hüseyin-Wilson ikilisiyle art arda basketler bulan Türk Telekom, yakaladığı 14-6'lık seriyle 18. dakikada 30-26'lık skorla öne geçti. Wilson ile dış atışlarda çok yüksek bir yüzde tutturan başkent temsilcisi, 7-2'lik bir seri daha yakalayarak farkı biraz daha açtı ve devreyi 37-28 üstün tamamladı.

3. çeyreğe Soner'in turnikeden bulduğu sayıyla giren Türk Telekom, Wesson ve Furkan'ı durdurmakta zorlandı. Bu iki oyuncunun basketleriyle pota altında etkili olan Pınar Karşıyaka, 22. dakikada farkı 5 sayıya (39-34) indirdi. Wilson'ın önce 3 sayılık, sonra da pota altı basketiyle farkın daha da kapanmasına izin vermeyen başkent temsilcisi, Bekir'in de dış şuttan bulduğu basketle 10-3'lük seri buldu ve 35. dakika içinde farkı 12 sayıya (49-37) çıkardı. Bu dakikadan sonra toparlanan ve özellikle Toolson'un basketleriyle rakibine 7-0'lık seriyle karşılık veren konuk takım, 28. dakikada farkı yeniden 5 sayıya (49-44) indirdi. Toolson'un sayılarına Wilson ile karşılık veren Türk Telekom, aradaki farkı korudu ve bu periyodu da 57-48 önde geçti.

4. periyotta takımlar özellikle dış şutlarla sonuca giderken, Wilson ve Mallet ile sayılar üreten Türk Telekom, aradaki farkı korudu ve 34. dakikaya 69-61 üstün girdi. Farkı kapatmak için dış şutlara yönelen rakibi karşısında kontrollü oyununu sürdüren Türk Telekom, 37. dakikasına 75-63 önde girdiği karşılaşmadan 82-67 galip ayrıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız