Turnuvanın favorileri (Erkekler)

Roland Garros deyince akla son yıllarda tek bir isim geliyor. Rafael Nadal.

Haberler 22.05.2009 - 14:30

İSTANBUL - Roland Garros Pazar günü yapılacak ilk tur maçlarıyla start alacak. Çekilen kuraralara bakmaya gerek duymaksızın turnuva öncesinde öne çıkan favorilerin başında tabii ki Rafael Nadal'ın olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Dünyanın 1 numarası ve son dört yılın şampiyonu Nadal, her ne kadar Madrid Masters finalinde Roger Federer'e kaybetmiş olsa da, onun dışındaki bir ismin şampiyonluğu büyük sürpriz olur. Bu nedenle aşağıda sıralayacağımız favori isimlerin bir sürpriz gerçekleştirebilecek ikincil favoriler olduğunu belirtmekte fayda var.

5 – NIKOLAY DAVYDENKO
Rus tenisçi dünya sıralamasında 10. basamakta bulunuyor. Fakat buna rağmen potansiyel bir yarıfinal ve hatta final adayı. Davydenko son yıllarda Paris toprağında neler yapabileceği oynadığı iki yarı finalle gösterdi. Özellikle 2007'de Federer karşısında kaybettiği yarıfinal hala akıllarda. Üç sette de rakibini geçmeye çok yaklaşan Davydenko, set sonlarında İsviçreli rakibinin soğuk kanlılığı karşısında çaresiz kalmıştı. Ayrıca Rus tenisçi bu yıl oynadığı 14 toprak kort maçının da 10'unu kazanmayı bildi.

4 – JUAN MARTIN DEL POTRO
1988 doğumlu tenisçiler içinde en iyisi o. Yani genç kuşağın lokomotifi. Giderek de yükselen bir grafiğe sahip. Arjantinli olması dolayısıyla toprak korttaki etkinliğini söylemeye pek gerek yok. Roma'da Novak Djokovic, Madrid'de Roger Federer dışında onu durdurabilen çıkmadı. Hatta Del Potro dünya sıralamasının çiçeği burnunda 3 numarası Andy Murray'i İspanya'da set kaybetmeden mağlup etti. Dolayısıyla bir çeyrek final görmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

3 – ROGER FEDERER
Federer'i bu listede Novak Djokovic'in altında görenler şaşırabilirler. Fakat İsviçreli bu kez bırakın kupayı kazanmayı, finale dahi kalamayabilir. Geçen aylardaki toprak kort performansına bakıldığında, Djokovic sanki daha ağır basıyor. Her ne kadar Madrid'de Federer şampiyon olsa da Paris'in zorlu şartlarında fitness açısından rakiplerinin gerisinde olması onu zorlayan en büyük faktör olacaktır.

2 – NOVAK DJOKOVIC
Novak Djokovic Gebhard-Phil Gritsch ile çalışmaya başladığından bu yana çok ciddi bir gelişim gösterdi. Artık çok daha güçlü ve ayakları yere sağlam basıyor. Fiziksel olarak mükemmel bir seviyeye ulaştı ki bu Paris'te onun en büyük kozu olacak. Şu anda Rafael Nadal'le geri çizgde baş edebilecek tek isim gibi duruyor. Bu yıl Monte Carlo'da ve Roma'da rakibine zor anlar yaşatan ancak bu finalleri kaybeden Sırp raket, Madrid'de de yarı finalde dört saat sonunda Nadal'a boyun eğmişti. Bu ikili arasında Paris'te oynanacak bir final nefesleri kesebilir.

1 – RAFAEL NADAL
Şampiyonluğuna kesin gözüyle bakılıyor. Son dört yıldır Paris'te kazanırken özellikle son şampiyonluğundaki performansı parmak ısırtmıştı. Toprak kortta oynadığı son 155 maçta sadece 5 kez yenildi. Roland Garros'taysa hiç mağlubiyeti yok. Mardid'de Federer karşısında alınan mağlubiyetse bir önceki gün oynadığı dört saatlik zorlu maça bağlanabilir. Roland Garros'ta hem Djokovic, hem de Federer'in tablonun altında yer almaları dolayısıyla da final öncesinde zorlanabileceği bir maç görünmüyor.

Fransa Açık'ta son şampiyon finalde Roger Federer'i mağlup eden Rafael Nadal oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız