"4.5 milyon kişiye iş imkanı sağladı"

Facebook’un yaptırdığı bir araştırmaya göre, sosyal medya devi dünya çapında 4.5 milyon iş  imkanı yarattı, küresel ekonomiye ise 227 milyar dolar katkı sağladı.

Haberler ntv.com.tr 20.01.2015 - 15:09

Sosyal medya devi Facebook'un dünya çapında milyonlarca kişiye iş imkanı yarattığı ve küresel ekonomiye 227 milyar dolar katkı sağladığı iddia edildi.

Facebook'un yaptırdığı araştırmanın iddiasına göre, Facebook’un en çok etti ettiği ülke Amerika Birleşik Devletleri oldu. 1.1 milyon ABD’liye iş imkanı sağladığı belirtilen Facebook’un ABD ekonomisine katkısı ise 100 milyar dolar olarak açıklandı.

Araştırmayı yapan Deloitte’dan yapılan açıklamada 8 bin çalışanı bulunan Facebook’un farklı bölgelerdeki insanları birbirlerine bağlayarak küresel ekonomide yeni fırsatlar yarattığı iddia ediliyor.

Yaklaşık 1.4 milyar aktif kullanıcısı bulunan Facebook, çalışanlarının en mutlu olduğu şirketlerden biri konumunda.  Dünya çapında 4.5 milyon kişye iş imkanı sağlayan sosyal medya sitesinin analistleri yılda 118 bin dolar (270 bin TL) kazanıyor.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız