Alibaba'nın kurucusundan 'ticaret savaşı' açıklaması

Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşından herkesin zarar görebileceği uyarısında bulundu.

Haberler Anadolu Ajansı 02.10.2018 - 16:22

Çinli e-ticaret devi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, eğer bir çözüm bulunmazsa, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının herkese zarar verebileceğini söyledi.

Ma, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen Dünya Ticaret Örgütü seminerinde yaptığı konuşmada, ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşmazlığının 20 yıl sürebileceğini belirtti.

Ma, bu duruma bir çözüm bulunmazsa bu savaştan herkesin zarar görebileceğini kaydetti.

Ticaretin bitmesiyle bazen savaşların başladığını dile getiren Ma, "Ticaret, savaşı durdurmak için bir yol. Ticaret, güveni inşa etmek için bir yoldur. Birbirine savaş açmak için bir silah değildir." ifadesini kullandı.

Alibaba'nın kurucusu Ma, iş dünyasının "savaşa değil ticarete ihtiyacı olduğunu" vurguladı.

Alibaba'dan geçen ay yapılan açıklamada, Jack Ma'nın şirketteki yönetim kurulu başkanlığını 10 Eylül 2019'da Alibaba’nın üst düzey yöneticisi Daniel Zhang’a bırakacağı duyurulmuştu.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız