Cinsiyetler arası iş bölümü 19 bin yıl öncesine dayanıyor

Tanzanya'nın Engare Sero bölgesinde bulunan fosilleşmiş 408 insan ayak izini inceleyen bilim insanları cinsiyetler arası iş bölümünün 19 bin yıl öncesine dayanıyor olabileceğini keşfetti.

Haberler ntv.com.tr 15.05.2020 - 15:55

Bilim insanları Tanzanya'nın Engare Sero bölgesinde bulunan fosilleşmiş 408 insan ayak izini inceledi. 

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, iş bölümünün cinsiyetlere göre belirlenmesi 19 bin yıl öncesine dayanamıyor olabilir.

Chatham Üniversitesi’nde görev alan bilim insanlarının imza attığı araştırma kapsamında ayak izlerinin yiyecek bulmak için çevrede dolaşan 14 kadına ve onları korumak için görevlendirilen iki yetişkin erkeğe ve bir de erkek çocuğuna ait olabileceği belirtildi. 
Araştırmanın sonuçları hakkında açıklamalarda bulunan ekip, ayak izlerini 19 bin 100 ve 5 bin 760 yaşları arasında tarihlendirdi.

Bilim insanları bulgulardan yola çıkarak, toplumlardaki cinsiyete dayalı iş bölünmelerinin  geç Pleistosen dönemine kadar geriye gidebileceğini belirtti. 
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız