"Kuzey Koreli hacker'lar Covid-19 aşısına ait bilgileri çalmaya çalıştı"

Kuzey Koreli bilgisayar korsanlarının Covid-19 aşısına ait bilgileri çalma girişiminde bulunduğu iddia edildi. Resmi verilere göre, Kuzey Kore'de henüz Covid-19 vakasına rastlanmazken, ülkenin Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı kapsamında 2 milyon doz aşı alması bekleniyor.

Haberler 17.02.2021 - 11:04

Kuzey Kore destekli bilgisayar korsanlarının ilaç üreticisi BioNTech-Pfizer'ın yeni tip corona virüs (Covid-19) aşısını ait bilgileri çalma girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Ulusal İstihbarat Servisi (NIS),  Kuzey Kore'nin bilgisayar korsanları vasıtasıyla BioNTech-Pfizer'ın Covid-19 aşısına ait bilgileri ele geçirmeye çalıştığına ilişkin milletvekillerine özel bilgilendirmede bulundu. 

BioNTech-Pfizer şirketi, siber saldırı iddiaları ve bu yolla herhangi bir veri çalınıp çalınmadığına dair açıklama yapmadı.

KUZEY KORE'NİN 2 MİLYON DOZ AŞI ALMASI BEKLENİYOR

Resmi verilere göre, Kuzey Kore'de henüz Covid-19 vakasına rastlanmazken, ülkenin Covid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı kapsamında 2 milyon doz aşı alması bekleniyor.

Kuzey Kore, Covid-19'un Çin'de ortaya çıkmasından kısa süre sonra sınırlarını kapatmıştı.

Kasım 2020'de Microsoft, Pfizer dahil en az 9 sağlık kuruluşunun Kuzey Kore ve Rusya destekli siber saldırı ekipleri tarafından hedef alındığını iddia etmişti.

Rusya ise diğer ülkelerin aşı araştırmalarını hedef aldıklarına dair iddiaları yalanlamıştı.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız