Samsung Ukrayna Rusya savaşı nedeniyle isim değişikliğine gitti

Samsung, Rus ordusunun özel taburlarını çağrıştırdığı gerekçesiyle bazı modellerinde isim değiştirdi. Şimdilik sınırlı sayıda ülkede geçerli olan bu değişiklikte katlanabilir telefonlardaki Z harfi kaldırıldı.

Haberler ntv.com.tr 30.03.2022 - 08:59 Son Güncelleme : 30.03.2022 - 09:02

Rusya'nın şubat sonunda Ukrayna'ya başlattığı saldırılar devam ediyor. Şimdiye kadar birçok şirket Rusya karşıtı kararlar aldı.

Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung da savaştan etkilenen şirketler arasına girdi. Samsung bazı modellerinde isim değişikliğine gitti.

Samsung'un katlanabilir telefonlarda kullandığı Z harfi kaldırıldı. Sebebi ise Z harfinin Rusya ordusu tarafından kullanılması. Şirketin bu kararı tüm ülkelerde geçerli değil. Şimdilik Rusya sınırındanki Litvanya, Letonya ve Estonya'da bu isim değişikliği geçerli.
Şirketten Z harfinin kaldırılmasına ilişkin resmi bir açıklama gelmedi. Değişikliği sosyal medya kullanıcıları farketti. Yani bu ülkelerde Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 modelleri artık Galaxy Fold 3 ve Galaxy Flip 3 olarak anılıyor.

RUS İŞGALİNİN HARFLERİ Z-V

Rus ordusunun Ukrayna'ya başlattığı saldırılarda askeri araçların üzerinve Z ve V harfleri görülüyordu. Komplo teorilerine sebep olan bu harflerin Zapad ve Vostok anlamına geldiği ortaya çıktı.

Rus ordusu Ukrayna'ya doğudan ve batıdan olmak üzere iki koldan saldırı başlatmıştı. Doğudaki birliklerde Rusça doğu anlamına gelen Vostok, batıdaki birliklerde ise Zapad kelimelerinin ilk harfleri sembol olarak kullanılmıştı.

Özel tabur simgeleri daha önce İkinci Çeçen Savaşı'nda da görülmüştü.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız