SpaceX 3'üncü roketi fırlattı

Amerikan uzay aracı ve roket üreticisi Space X, fırlatılması daha önce iki kere durdurulan iletişim uydusunu 3 gün gecikmeli olarak fırlattı.

Haberler Anadolu Ajansı 06.07.2017 - 15:45

Arşiv

Amerikan uzay aracı ve roket üreticisi SpaceX, fırlatılması daha önce iki kere durdurulan iletişim uydusunu 3 gün gecikmeli olarak fırlattı.

SpaceX’in kurucusu ve Tesla’nın üst düzey yöneticisi Elon Musk, fırlatmayı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla duyurdu.

Musk, fırlatma tarihi daha önce 2 Temmuz olarak belirlenen daha sonra da 3 Temmuz'da kalkacağı açıklanan uydunun, hazırlıkların tamamlanması sonucu gece saatlerinde başarılı bir şekilde fırlatıldığını belirtti.

Uydunun önceki fırlatılmalarında geri sayım 9 saniye kala durdurulmuştu, SpaceX yetkilileri durdurmanın nedeninin insan kaynaklı olmadığını, uydulardaki aksaklıkları denetleyen bilgisayarların geri sayımı durdurduğunu kaydetmişti.

Geçen yıl 8 uçuşa imza atan SpaceX, son uçuşla bu yıl toplam 10 uçuşa imza attı. SpaceX son 12 günde 3 roket fırlatmış oldu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız