Virgin Galactic yeni uzay gemisini tanıttı

Uzay turizmine yoğunlaşan Virgin Galactic yeni nesil uzay gemisini tanıttı. Geminin yaz aylarında testlerine başlaması bekleniyor.

Haberler ntv.com.tr 31.03.2021 - 11:43

Milyarder Richard Branson'un uzay turizmi için kurduğu Virgin Galactic yeni gemisini tanıttı. 

VSS Imagine adındaki gemi şirketin Spaceship projesinin üçüncü modelini oluşturuyor. 

Resmen tanıtılan uzay gemisinin ilk testlerine ise yazın başlayacağı açıklandı. 

Yenilikçi bir tasarıma sahip olan uzay gemisine ilişkin açıklamalar yapan Bronson, "Spacehip III sınıfındaki Imagine gemisi, güzel görüntüsünden çok daha fazlasını sunuyor. Imagine III, Virgin Galactic'in büyüyen uzay gemisi filosunun en iyi temsili" dedi.

İkisi pilot toplamda sekiz kişiyi alt yörüngeye taşımak için tasarlanan VSS Imagine tıpkı önceki Virgin Galactic gemileri gibi uçak yardımına ightiyaç duyuyor. 

Yani yerde 15 kilometre yüksekliğe kadar Virgin Galactic bir uçağa monte halinde hareket ediyor. Sonrasında ise kendi motorlarıyla uçuşa başlıyor. 

Virgin Galactic'le uzaya çıkmak isteyenler 110 kilometre yükseklikten Dünya'yı izleme şansına sahip olacak. Yer çekimsiz ortamda vakit geçirebilecekler ancak sadece altı dakikalığına. 

İlk resmi turizm uçuşlarına 2022 yılında başlanılması bekleniyor. Virgin Galactic bekleme listesine şimdiden 600 kişinin kaydolduğunu açıklamıştı. Alt yörüngeye yapılacak bu yolculuğum maliyeti ise kişi başı 250 bin dolar. 

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız