5 asker daha 'FETÖ'cüyüm' diyerek teslim oldu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güler'in koruma subayı Burak Akın'ın itirafçı olup adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından bir subay, bir yarbay ve 3 astsubay ile bir teğmen eşi  FETÖ üyesi olduklarını beyan ederek teslim oldu.

Haberler Anadolu Ajansı 11.01.2018 - 16:40 Son Güncelleme : 11.01.2018 - 17:11

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruma subayı Burak Akın'ın itirafçı olup adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından teslim olan Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi askerlerin sayısı 9'a yükseldi.

Alınan bilgiye göre, dün Kara Kuvvetleri Komutanlığında görevli bir yarbay ve bir binbaşı ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli 2 yarbayın polise teslim olmasının ardından bir subay ve bir astsubay daha FETÖ üyesi olduklarını beyan ederek savcılığa başvurdu.

Subay rütbesindeki askerin işlemlerin ardından emniyete gönderildiği, astsubayın ise adliyedeki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

DONANMA KOMUTANLIĞI'NDAKİ 3 ASKER DE TESLİM OLDU

Kocaeli'de de Donanma Komutanlığı'nda görevli bir yarbay ve 2 astsubay ile bir öğretmen, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduklarını itiraf ederek, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu.

Haklarında herhangi bir soruşturma bulunmayan yarbay E.K, astsubaylar M.A ve Ü.E. ile eski bir teğmenin öğretmen eşi, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gidip, örgüt üyesi olduğunu söyledi.

FETÖ'nün, meslekten atma ve sürgüne gönderme gibi tehditlerde bulunduğu öğrenilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

Bu arada teslim olan öğretmenin, daha önce itirafçı olarak etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan eşi tarafından emniyete getirildiği ve bu kişilerin örgüt içerisinde katalog evliliği yaptığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız