AK Parti hakkındaki ihraç talebine ret

Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı, AK Parti hakkındaki ihraç talebini reddetti.

Haberler NTV Haber 03.02.2017 - 15:20 Son Güncelleme : 03.02.2017 - 15:25

AK Parti’nin 2013 yılından bu yana üyesi olduğu "Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı" parti hakkındaki ihraç talebini reddetti.

Avrupalı Muhafazakârlar ve Reformistler İttifakı, AK Parti'nin, ittifakın kuruluş bildirgesinde yer alan ilkeleri ihlal ettiği iddialarıyla ihraç edilmesi talebini olağanüstü toplantıda görüştü.

AK Parti İstanbul Milletvekili Volkan Bozkır, Van Milletvekili Burhan Kayatürk ve Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Afif Demirkıran'dan oluşan heyet, iddialara yanıt verdi.

İttifak üyelerinin sorularını da yanıtlayan heyet, hükümetin insan hakları ve hukuk devleti prensiplerine dayalı olarak meşru ve şeffaf bir şekilde hareket ettiğini anlattı.

Toplantı sonunda yapılan oylamada, üyelerin oy çokluğu ile AK Parti’nin, ittifakın kuruluş ilkelerini ihlal etmediğine ve üyeliğinin devamına karar verildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız