AKP: CHP önemli bir adım attı

CHP'nin Başbakan Erdoğan'a randevu vermesini AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, "Terör konusunda görüşme noktasına gelinmesi önemli bir adımdır, faydalı sonuçlar çıkacak" şeklinde yorumladı.

Haberler 12.07.2010 - 17:15

Başbakan Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu uzun süredir gündemdeki yerini koruyan görüşmeyi bu hafta perşembe günü gerçekleştirecek.

CHP'nin Başbakan Erdoğan'a randevu vermesine AK Parti kanadından tepkiler gelmeye başladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Olaylar belki bir yerde yoğunluklu olarak yaşanıyor, ancak faturası bütün millet tarafından ortak ödeniyor. Böylesi sorunların çözümünde iktidar ve muhalefetin görüşmesi elbette faydalı olacaktır. Bugüne kadar biz bu konunun görüşülmesi ve ortak bir aklın yaratılması konusunda her zaman talepkar, kapıları çalan olduk. Geçen dönemde de Başbakan'ın, hem CHP'den hem de diğer partilerden görüşme talebi olmuştu. MHP talebi reddetmişti, CHP de birtakım bahanelerle görüşmeyi reddetti sayılır.

CHP'nin, bu sorunu görüşme noktasına gelmiş olması önemli bir adımdır. Görüşmeden faydalı sonuçlar çıkacaktır; bu sorunun çözümü noktasında önemli katkıları olacaktır. Bu görüşme olunca 'terör sorunu hemen bitecek, bütün çözümler hemen hayata geçecek' şeklinde bir algının da oluşmaması lazım. Çünkü terör bir günde doğmadı, bir günde de bitmeyecektir. 25 yıldır devam eden ve öncesi de olan bir sorunun çözümü noktasında belli bir sürece ihtiyaç var. Türkiye'nin bu konuda geldiği nokta belli, bundan sonra da alacağı epey bir mesafe var.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız