Atık pil at şeker al

Denizli'de çocuklara atık pil toplama alışkanlığı kazandırmak için şeker dağıtan atık pil toplama makineleri hizmete girdi.

Haberler Anadolu Ajansı 23.11.2011 - 16:47

Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, atık pil toplama konusunda eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarında farklı bir yöntem uygulamaya başladı. Daha önce en çok atık pil toplayan okullara masa tenisi takımı, satranç eğitim seti ve spor seti ile teşekkür belgeleri veren belediye, bu kez kentin bazı yerlerine, atık pil toplayan çocuklara şeker dağıtan makineler koydu.

Makineler, atık pillere karşılık şeker veriyor.Denizli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Naciye Kapukıran, gazetecilere yaptığı açıklamada, atık pillerin çoğu zaman organik atıklarla birlikte aynı çöp kutusuna atıldığını ve bünyesinde çinko, mangan, gümüş ve cıva gibi birçok ağır metali bünyesinde barındırdığından çevre için oldukça tehlikeli olduğunu belirtti.

Atık pillerin zararını en aza indirebilmenin ilk şartının vatandaşların atık pillerin doğaya ve insanlara vermiş olduğu zararlar konusunda bilinçlenmesi olduğunu dile getiren Kapukıran, şöyle dedi:''Toprağa karışan piller, bitkiler ve hayvanlar yoluyla insanlara geçerek, sakat doğumlara hatta kanserlere neden oluyor. Yerleştirdiğimiz makineler ile atık pillerin geri kazanımları sağlanacak. Sümerpark, Forum Çamlık, Teraspark Alışveriş Merkezleri ile Denizli Belediyesi girişine yerleştirilen atık pil toplama makinesi ile başta çocuklar olmak üzere tüm ziyaretçilere, atıkların ayrı toplanmasının önemi aktarılacak, atık pil toplama alışkanlığı kazandırılacak ve gerekli çevre eğitimi verilerek çevreye karşı daha bilinçli bir toplum oluşmasına katkıda bulunulacak.'' Kapukıran, ses ile yönlendirme ve bilinçlendirme gerçekleştiren makine ile atılan pilin geriliminin ölçüldüğünü, pilin atık olup olmadığının tespit edildiğini, ölçüm sonrasında pil hala kullanılabilir durumda ise atık pil olarak kabul edilmeyip kullanıcıya iade edildiğini, pilin atık olması durumunda kullanıcıya şeker verildiğini ifade etti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız