Aysel Tuğluk beraat etti

Aysel Tuğluk, ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yargılandığı davada beraat etti.

Haberler Anadolu Ajansı 18.02.2010 - 13:38

Anayasa Mahkemesi'nin DTP hakkındaki kapatma kararıyla milletvekilliği düşürülen Aysel Tuğluk'un ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan yargılandığı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya avukatı Özcan Kılıç katıldı.

Duruşmada savunma yapan Kılıç, müvekkillerinin suç kastı bulunmadığını belirterek, unsurlarının oluşmadığını öne sürdüğü suçtan beraatlarını talep etti.

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, Tuğluk'un yaptığı açıklamanın terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın sağlığı ile ilgili olduğunu belirterek, bu açıklamaların ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçunu oluşturmayacağı kararına vardı.

Tuğluk'un beraatına karar veren mahkeme heyeti, davanın diğer sanıkları Dündar ve Aydınlık'ı ise ''terör örgütü propagandası yapmak'' suçundan 10'ar ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanıkların duruşmadaki hal ve tavrı, eylemin oluş şekli ve sanıkların sabıkasız oluşunu gözönünde bulundurarak ''hükmün açıklanmasının geri bırakılması''na ve sanıkların 5 yıl adli denetime tabi tutulmalarına karar vererek, davayı sonuçlandırdı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız