Ayvalık'ta 9 kişinin öldüğü tekne faciasına 5 tutuklama

Ayvalık'ta 9 göçmenin hayatını kaybettiği faciayla ilgili gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Haberler DHA 09.05.2019 - 01:32

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde 9 kişinin yaşamını kaybettiği tekne faciasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 5 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ayvalık sahilinden 5 gün önce yasadışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na gitmeye çalışan Afganistan uyruklu 16 kaçak göçmen ve organizatör kaptanın bulunduğu tekne battı.

9 kişinin ölümüyle sonuçlanan faciayla ilgili gözaltına alınan T.A., S.G., E.A., T.Y. ve Y.M.’nin emniyetteki sorguları tamamlandı. Ayvalık Devlet Hastanesi'nde yapılan sağlık kontrollerinin ardından 5 şüpheli Adliyeye sevk edildi. Şüpheliler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ayvalık açıklarında 3 Mayıs Cuma günü meydana gelen olayda, Afganistan uyruklu 16 kaçak göçmen ve organizatör olan kaptanın bulunduğu teknenin batması sonucu 6’sı çocuk toplam 9 kişi hayatını kaybetmişti. Sahil Güvenlik ekiperi, 5 kaçak göçmeni ise sağ olarak kurtarmıştı.

Halen kayıp olan Afganistan uyruklu 2 çocuk ile tekneyi kullanan organizatörün bulunması için arama çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız