Baba-oğul son yolculuk

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında top mermisinin namluda sıkışıp patlaması sonucu şehit olan polis memuru Akın Bayram memleketi Ordu'ya uğurlandı. Şehit polisin oğlu 7 yaşındaki Tayfur babasının tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

Haberler 22.05.2012 - 13:04

Kulp ilçesi kırsalında terör örgütüne yönelik yürütülen operasyonda, top silahının kazayla patlaması sonucunda şehit düşen polis memuru Akın Bayram için Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'ın katılımıyla Diyarbakır'da tören düzenlendi.

Polis memuru Akın için Emniyet Müdürlüğü Hava Filo'da tören yapıldı. Törende, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Vali Mustafa Toprak, kurum temsilcileri, askeri erkan, şehit Bayram'ın yakınları, eşi Filiz Bayram, 8 yaşındaki oğlu Tayfun, 2 aylık bebekleri Yiğit Efe hazır bulundu.

Akın Bayram'ın eşi, oğlu Tayfur ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı. Ayakta durmakta zorlanan Filiz Bayram, eşinin tabutuna sarılarak, ''Vah Akınım, bu günlerim nasıl geçer. Yetimlerim. Evlatlarım'' diye ağıt yaktı.

Şehit polis Akın Bayram'ın oğlu Tayfur babasının tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

Törenin ardından Bayram'ın cenazesi memleketi Ordu'ya gönderildi.

'BU AYNI ZAMANDA RÜTBE TERFİ TÖRENİ'
Samsun Çarşamba Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, karayoluyla Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Kardeşler köyündeki baba ocağına götürüldü.

Burada alınan helallik sonrasında şehidin al bayrağa sarılı tabutu omuzlara alınarak dualar eşliğinde Şehit Ufuk Akdemir İlköğretim Okulu bahçesine getirildi.

İl Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı, burada yaptığı konuşmada, 1972 yılında Kardeşler köyünde dünyaya gelen şehit polis memuru Akın Bayram'ın 40 yıl sonra yaşayanlar arasındaki yerini aldığını söyledi.

Akın Bayram'ın en üst makama terfi ederek yeniden köyüne döndüğünü vurgulayan Kırmacı, şunları kaydetti:

''Akın Bayram kardeşimiz, 1972 yılında bu köyde dünyaya geldi. Tam 40 yıl sonra yaşayanlar arasındaki en üst makama terfi ederek, yani şehitlik rütbesini alarak yine Kardeşler köyüne geldi. Bu tören elbette dini vazifelerimizi yerine getirdiğimiz bir törendir. Bu aynı zamanda rütbe terfi törenidir. Önemli olan bu hayatı nasıl yaşadığımız ve hayata nasıl veda ettiğimizdir. Şehidimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum, kederli ailesine sabırlar diliyorum.''

Şehidin eşi Filiz ve 8 yaşındaki oğlu Tayfun Bayram, tören alanından ayrı bir yere götürüldü. Şehidin Zonguldak'ta uzman çavuş olarak görev yapan kardeşi Mustafa Bayram ise ağabeyinin üniformasını giyerek törene katıldı.

İl Müftüsü Saim Şirin tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında şehit polis memurunun cenazesi köy mezarlığında, babası emekli öğretmen Naim Bayram'ın yanında defnedildi.

Diyarbakır Valiliği, Kulp'taki operasyon sırasında 1 polis memurunun şehit olması, 3 asker ve 1 korucunun yaralanmasıyla sonuçlanan olayın, ''top silahının ateşlenmesi sırasında meydana gelen kazai basınç ve patlamadan'' kaynaklandığını bildirmişti.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız