Baş üstünde serum, bir yatakta 4 bebek

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde adım atacak yer yok, bir yatakta 4 hasta bebek tedavi ediliyor. Bazı aileler bebeklerini evlerinden getirdikleri beşikte uyutuyor.

Haberler 23.12.2010 - 12:27

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde kış mevsiminin gelmesiyle daha önce görülmemiş hasta yoğunluğu yaşanıyor.

İlişkili Haberler


Her yıl ortalama 55 bin yeni bebeğin dünyaya geldiği Şanlıurfa'da 229 yatak kapasiteli Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde adım atacak yer kalmadı.

Bir kişilik yatakta 4 hasta bebeğin tedavi edildiği hastanede, yoğunluktan birçok bebek ve çocuk yerlere serilen yataklarda tedavi bekliyor. Çocuklarının başında refakatçi olarak kalan bazı anneler, ağlayan çocuklarını serum torbalarını başlarının üzerinde taşıyor.

Genellikle üst solunum yolları enfeksiyonuna bağlı hastaların başvurduğu hastanede, yer sıkıntısı yüzünden farklı hastalıklarla sahip çocuklar aynı yatakta tedavi edilmeye çalışıyor. Hastaneye bronşit şikayetiyle gelen bir çocuk, diğer gün ishal olabiliyor.

Bazı aileler bebeklerini evlerinden getirdikleri beşikte uyuturken, refkatçiler geceleri sandalyelerde nöbetleşe uyuyarak dinleniyor.

Şanlıurfa Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 26 doktor ve 130 hemşire ile yılda ortalama 400 bin hastaya sağlık hizmeti veriyor.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız