Baykal’dan hükümetin davetine bir kez daha ret

Hükümetin, demokratik açılım konusunda muhalefetle görüşmek için verdiği ılımlı mesajlara karşı CHP Lideri olumsuz tavrını sürdürüyor.

Haberler NTV Haber 13.09.2009 - 19:49

CHP Lideri Deniz Baykal, katıldığı bir televizyon programında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in "sürece kim katkı verirse elini öpmeye, ayağına gitmeye hazırım" sözlerine yanıt verdi.

Baykal, "Kimsenin elini öpmesinler. Benim elimi de öpmeye kalkmasınlar, işlerini yapsınlar" dedi.

AKP'nin anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı seçiminde muhalefetle uzlaşma aramadığını belirten Baykal, "şimdi Kürt açılımı konusunda niye CHP'ye geliyorsun?" diye sordu.

CHP lideri, "Bu iş yanlış bir iş, yanlışa ortak istiyorlar. Yaptıkları yanlış işin sorumluluğunu paylaşmak istiyorlar, taşıyamıyorlar" şeklinde konuştu.

Baykal, 15 Eylül salı günü Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile yapacağı görüşmede genel dış politika konularının ele alınacağını, Ermeni açılımının ise gündeminde olmadığını söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız