Beyoğlu’nda Obama’ya protesto

İstanbul Beyoğlu'nda toplanan iki ayrı grup, ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye'ye yaptığı ziyareti protesto etti. Çeşitli sloganlar atan göstericiler, Obama’nın posterine ayakkabı fırlattı.

Haberler Anadolu Ajansı 07.04.2009 - 15:21

Galatasaray Lisesi önünde toplanan bazı siyasi parti ve sendika üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, slogan atarak Taksim Tramvay Durağı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına yapılan açıklamada, ''Obama da ABD Başkanlık koltuğuna oturduğundan itibaren akıtılan her damla kandan sorumludur. Çünkü Obama, işgalci, işkenceci, katliamcı ve dünyayı sömüren emperyalist bir devletin başkanıdır. Bu topraklara ayak basan her 'Yankee' bizim 'Defolun' sloganlarımızı duyacaktır'' denildi.

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi başka bir grup da Galatasaray Lisesi önünde toplanarak, Taksim Tramvay Durağı'na kadar slogan atarak yürüdü.

Burada grup adına yapılan açıklamada, ''Obama'ya ne verilecek üssümüz, ne de gönderilecek askerimiz vardır. Afganistan'da ABD çıkarları uğruna şehit olacak tek bir Türk askeri yoktur'' ifadesi kullanıldı.

Grup, basın açıklamasının ardından Obama'nın posterine ayakkabı fırlattı.

Her 2 grup eylemin ardından, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında dağıldı.

Bu arada, Obama'nın Tophane-i Amire binasında bulunduğu sırada, caddeye pankart asmak isteyen 4 kişi gözaltına alındı. Karaköy Polis Merkezine götürülen bu kişiler, daha sonra serbest bırakıldı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız