Bilecik kazasının 2 makinisti tutuklandı

Bilecik'te 1 kişinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı tren kazasının ardından gözaltına alınan iki makinist tutuklandı.

Haberler Anadolu Ajansı 05.01.2010 - 09:45

Alınan bilgiye göre, İstanbul-Eskişehir seferini Eskişehir Ekspresi'nin makinistleri Raşit Dikmen ve Bülent Koçyiğit, yaklaşık 15 saat süren sorgularının ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Mahkeme iki makinisti ''taksirle bir kişinin ölümüne birden fazla kişinin de yaralanmasına sebebiyet vermek'' suçundan tutukladı.

Bilecik'in Vezirhan beldesinde 3 Ocak'ta meydana gelen tren kazasında 1 makinist ölmüş, 14 kişi de yaralanmıştı.

Tutuklamalarla ilgili konuşna Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Adli soruşturma sonucunda ortada ölüm varsa tutuklama genellikle oluyor. bu makinistlerin tamamen suçlu olduğu anlamına gelmez, mahkemenin takdiridir'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bir gazetecinin ''Bilecik'te meydana gelen tren kazasının sorumlusu makinistler miydi, sistemde hata yok muydu?'' sorusu üzerine, kazaların ölümle sonuçlanması durumunda idari soruşturmaların yanı sıra adli soruşturma da yapıldığını söyledi.

Yıldırım, ''Adli soruşturma sonucunda ortada ölüm varsa tutuklama genellikle oluyor. Bu makinistlerin tamamen suçlu olduğu anlamına gelmez, mahkemenin takdiridir. Dava görülünce her şey ortaya çıkacak'' dedi.

Bir gazetecenin ''Sistemde aksamalar yaşandığı yönünde iddialar bulunduğunu'' hatırlatması üzerine, Yıldırım şunları söyledi:

''Bunların hepsi araştırılacak. İddialara göre haber edemeyiz, ona göre karar veremeyiz. Konu, ilk tespitler, bulgular belli. Işık ihlali olduğu belli. Otomatik frenin devre dışı kaldığı belli. Bunun dışında neler var, kazanın oluşuna neler katkı sağlamış? Bunu da teknik uzmanlar araştırıyor, her şey ortaya çıkacak.''

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız