Bomba yüklü araç helikopterle imha edildi

Tunceli'nin Ovacık ilçe merkezi ve Aşağıtorunoba kırsalında düzenlenen operasyonlarda, bir tona yakın bomba yüklü araç, helikopterlerce infilak ettirildi.

Haberler Anadolu Ajansı, DHA 23.10.2016 - 12:08

Ovacık İlçesi'ne dün sızmaya çalışırken güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucu çıkan çatışmada dağlık alana kaçan PKK'lı grubun etkisiz hala getirilmesi için bugün saat 10.30 sıralarında Ovacık ilçesi Otlubahçe kırsalına 2 adet F-16 savaş uçağı ile hava operasyonu gerçekleştirildi.

Hava saldırısının dün Ovacık İlçesi'ne sızamaya çalışırken güvenlik güçleriyle çıkan çatışmada kaçan ve 15-20 kişi oldukları tahmin edilen PKK'lı grubun İHA'lar tarafından tespit edilmesinden sonra gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon esnasında bir araca yüklenen bir tona yakın bomba, güvenlik güçlerince fark edildi.

Araç, kobra tipi helikopterlerle havadan kontrollü şekilde infilak ettirildi.

VALİLİK'TEN İMHA EDİLEN BOMBALI ARAÇ AÇIKLAMASI

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada, 22 Ekim 2016 tarihinde Ovacık ilçesi ve kırsalında operasyon icra edildiği belirtildi.

Operasyonda patlayıcı yüklü araç bulunduğu aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ovacık ilçe merkezine yapılacak saldırıda kullanılacağı değerlendirilen bir tona yakın patlayıcı yüklü olduğu tespit edilen bombalı araç, 23 Ekim 2016 saat 07.45'te Ovacık ilçesi Koçlar Mahallesinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasına müteakip taarruz helikopterlerince yerinde imha edilmiştir. Operasyonda herhangi bir zaiyat meydana gelmemiştir."

Açıklamada, teröristlerin yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla operasyonlara devam edildiği vurgulandı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız