Çankaya Sofrası arkeolog ve müzecileri ağırladı

Cumhurbaşkanı Gül, bugün Çankaya Sofrası'nda müze müdürlerini ve arkeolojik kazıların ekip liderlerini ağırladı. Gül, konuklarından Türk Arkeoloji Enstitüsü kurulması için gerekli hazırlıkları yapmalarını istedi.

Haberler Anadolu Ajansı 18.05.2009 - 17:29

Çankaya Köşkü'ndeki öğle yemeğine, Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı, Sabancı Müzesi Müdürü Nazan Ölçer, Sadberk Hanım Müzesi Müdürü Hülya Bilgi, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Orhan Düzgün, Akdeniz Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahri Işık, Japon-Anadolu Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Dr. Sachihiro Omura, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü Kayseri İli Kocasinan İlçesi Kültepe Kazısı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam'ın davet edildiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'in de katıldığı ve basına kapalı gerçekleşen yemek, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Müze yöneticileri 1988'ten beri Maliye Bakanlığı'nın müzelere kadro vermediğine dikkat çekerek gerekli personelin istihdam edilmesi için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım istedi.

Ayrıca yurt içi ve yurtdışındaki kazıların idare ve koordinasyonu için Türk Arkeoloji Enstitüsü'ne ihtiyaç olduğu belirtildi.

Gül'ün taleplere sıcak baktığı ve enstitü için gerekli hazırlıkların yapılmasını istediği öğrenildi.

Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı, görüşmeyi "çok verimli" olarak nitelendirerek "Konuları çok iyi biliyordu. Taleplerimize olumlu yaklaştı, çok ümitlendik" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Ankara'da tüm devirleri kapsayan bir "Milli Müze" kurulması fikrine de sıcak baktı.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız