Çay demlerken 100 dönüm ormanı yaktı

Mersin’in çıkan orman yangınında, 100 dönüm kızılçam ormanı zarar gördü. Yangına bahçesinde çay demleyen bir vatandaşın sebep olduğu bildirildi.

Haberler İHA 19.06.2016 - 11:33

Mersin’in Silifke ilçesinde orman yangını yaşandı. Çadırlı Mahallesi Karapınar mevkisinde kızılçam ormanında çıkan yangında 100 dönüm kızılçam ormanı yandı. Çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürüldü, soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangına Silifke, Erdemli, Gülnar, Mut, Aydıncık ve Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 30 arazöz, Silifke, Antalya ve Adana’dan gelen 3 yangın helikopteri, 7 su tankı, 30 ilk yangın müdahale aracı, MESKİ ve Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, 150 yangın ekibi ve 100 vatandaşın müdahale ettiği belirtildi.

Yangının bahçesinde bir vatandaşın çay demlediği sırada ateşin ormanlık alana sıçraması ile başladığı, şahsın jandarmalar tarafından gözaltına alındığı öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız