Cezaevi çıkışında konuştular

'Balyoz' planı davasında tahliye olanlar, cezaevi çıkışında açıklamalarda bulundu.

Haberler 19.06.2014 - 22:45

Balyoz planı davası sanıkları, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda, tutuklu bulundukları cezaevlerinden tahliye oldular.

Türk bayraklarıyla cezaevi önüne gelen vatandaşlar ve aileleri tarafından karşılanan isimler, açıklamalarda bulundular.

SİLİVRİ
Emekli Tuğgeneral Faruk Oktay Memioğlu:


Yargılandığımız dava, cumhuriyetin tarihinin en yanlış davası. 90 yıllık cumhuriyetin damla damla biriktirdiği yargının saygınlık kavramı bu davayla bitirildi.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz:
Özgürlüğe 'merhaba' demedim. Türkiye özgürleşinceye kadar da bunu söyleyemeyeceğim. Bedenim hapsedildi ancak beynim ve düşüncelerim özgür. Hapiste 3,5 yıl kalmama rağmen dimdik ayaktayım. Toplumun yaşadığı acıları içselleştirme imkanını buldum burada.

Emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ:
Bugünleri gördüm için Allah'a şükrediyorum. Çok mutluyum. Baştan sonra kumpas, sahtekarlık ve dolandırıcılık üzerine kurulmuş bir dava.

A'dan Z'ye her şey kumpastı, hileydi. Yargıtay, bütün eksikliklere ve hilelere rağmen gitti onayladı Balyoz'u.

Emekli Hava Tümgeneral Ahmet Bertan Nogaylaroğlu:
Bizi destekleyen Türk halkına teşekkür ederim. Burada 3 yıl kalmamızın önemi yok. Önemli olan Türkiye'nin geleceğinin aydınlık olması. Cezaevinde bulunduğumuz sürede bizlere yardımcı olan yöneticilere, sağlık ekibine ve herkese şükranlarımı iletiyorum. Biz 3 veya 5 yıl evimizden uzakta çok kaldık. Burada kalmamız önemli değil. Türk halkı gelecekte emniyette olmalıdır. Bunun sonucunda bir ders alıp geleceğimizi çok daha iyi kurmalıyız. Kararın alınmasındaki herkese teşekkür ederim.

ÇANAKKALE
Çanakkale E Tipi Kapalı Cenazevi'nden tahliye edilen Emekli Tuğgeneral Mustafa Kemal Tutkun:
40 aylık süre içerisinde benden daha fazla ailem, eşim ve sevenlerim büyük sıkıntılar çekti. Türkiye Cumhuriyeti toprakları için sıkıntı çekmenin hiç önemi yok. Yeter ki bunun sonucunda iyi şeyler olsun. Cezaevine girmeden önce de söylediğim gibi Türk adaletine her hal ve şartta güvenmekten başka çaremiz yok. Başka adalet yok, birileri Amerika'dan gelip bizi yargılamayacaklar. Her kurumun içerisinde olduğu gibi maalesef bu kurumun içerisinde de bulunmaması gereken kişiler var. En son durakta nihayet adalet yerini buldu. İnşallah bu maçın ikinci devresi de kamuoyunun karşısında olur. Umarım o zaman roller değişecek. Biz bir yerlere varmak istiyorsak, bir şeyler yapmak istiyorsak, birilerinin sıkıntı çekmesi gerekiyorsa, o birileri de Mustafa Kemal Tutkun ise her hal ve şartta o sıkıntıyı çekmeye bugün de yarın da varım. Tekrar geri dönmeye razıyım.

Yeter ki dışarıdaki insanlar kendilerini biraz olsun refah ve mutluluk içerisinde hissetsinler. Biz, bu sıkıntıları aşmamızın tek çaresi olarak Çanakkale ruhunun insanlarda yeniden canlanması ile bunun var olacağına, yükseleceğine inanıyoruz. Onun için bu toprakları bizlere miras bırakan aziz şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Onlar var oldukları için biz de bugün burada varız.

HADIMKÖY
Hadımköy Askeri Cezaevi'nden tahliye olan Tümgeneral Gürbüz Kaya:
Bugün Türk demokrasisi için önemli bir gün. Bizler, 3-4 yıl önce bir çete tarafından sahte belgelerle oyuna getirildiğimizi, herkese söyledik. Bugün geldiğimiz noktada, herkesin aynı düşünceyi paylaşmış olmasından mutluluk duyuyoruz. Anayasa Mahkemesinin konuya gösterdiği hassasiyete, teşekkür ediyoruz.

Bize kumpas kuranlar yargılanacak. Biz, bu milletin evlatlarıyız. Bu milletin ne bir ferdine, ne toprağına ne de bir taşına hiçbir zaman zarar gelsin istemeyiz. Onun için kinimiz yok. Sevgimiz yüceldi. Mutlulukları paylaştığımız zaman büyür, dev olur.

Üzüntüleri ve kederleri paylaştığımız zaman, küçülür yok olur. Bizim zor günlerimizde, üzüntülerimizi ve kederlerimizi paylaşan başta aile bireylerimiz, değerli avukatlarımız, yakınlarımız ve bizi gönülden destekleyen bir kısım basın mensubuna, daima arkamızda büyük bir güç olan yüce milletimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Tümgeneral Ayhan Gümüş:
İnşallah bu ülke böyle komploları ve kumpasları görmez. İnşallah bir daha bunlar yaşanmaz. En büyük temennimiz bu. Böyle kumpasların yaşanmaması için bu kumpası kuranlar, bunun hesabını adil yargı önünde verirler.

Kurmay Albay Şenol Büyükçakır:
Ailelerimize kavuştuğumuz için çok sevinçliyiz. Bu dava henüz bitmedi. Bize bu kumpası kuranlardan bunun hesabı sorulmadan, bu dava bitmeyecek. Çocuğumun ismi Çınar. Ben buraya girdiğimde, Çınar 40 günlüktü. Bu çocuğun vebali, bize bu kumpası kuranların üzerinde. Bunun vebali de mahşerde alınmayacak, burada alınacak.

Jandarma Kurmay Albay Hanifi Yıldırım:
Tutuklandığımda Bornova Alay Komutanıydım. Daha önce görev yaptığım Siirt'ten korucular beni arayarak üzüntülerini dile getirdi. Tutuklanmamın ardından, terör örgütü PKK ve yandaşları halay çekip kutlama yaptı. Bunu mahkeme heyetine söyledim.

İZMİR
İzmir Askeri Cezaevinde bulunan sanık 9 muvazzaf asker, tahliye edildi. Tahliyesine karar verilen bir muvazzaf askerin ise yargılandığı başka davadan dolayı cezaevinde tutulmaya devam edileceği öğrenildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız