Cezanne tablosuna 250 milyon dolar

"Arap Baharı" rüzgarıyla birlikte Ortadoğu'nun yeniden şekillendirilmesinde önemli rol oynayan Katar Emiri El Tani, Fransız ressamın "İskambil Oynayanlar" tablosuna 250 milyon dolar verdi.

Haberler 05.02.2012 - 11:28

Modern sanatın babası olarak bilinen Fransız post-empresyonist ressam Paul Cezanne’ın “İskambil Oynayanlar” isimli yapıtını Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halifa El Tani'nin 250 milyon dolar vererek aldığı iddia edildi.

Fransız ressam Paul Cezanne'ın 19. yüzyılın sonuna ait eseri, 250 milyon dolarla dünyanın en pahalı sanat eseri unvanını da almış oldu.

Uzun zamandır tabloyu koleksiyonunda tutan Yunan armatör George Embiricos, Fransız ressamın bu nadide eserini geçtiğimiz yıl ölmeden önce satışa çıkarmıştı.

El Tani'nin bu eseri, yeni inşa ettiği İslam ve Çağdaş Sanat Müzesi’ne kazandırmak için bu kadar büyük bir rakamı gözden çıkardığı belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız