CHP 'Adalet Mitingleri'ne başlıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Türkiye genelinde 'Adalet Mitingleri' başlatacaklarını açıkladı. Tezcan, ''Acil demokrasi, derhal adalet'' sloganı ile gerçekleştirecekleri mitinglerin ilkini 26 Ocak'ta Adana'da yapacaklarını söyledi.

Haberler Anadolu Ajansı 14.01.2013 - 12:14

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, ilki 26 Ocak'ta Adana'da olmak üzere tüm bölgelerde ''Adalet Mitingi'' düzenleyeceklerini belirtti.

Tezcan, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de demokrasinin AK Parti eliyle sistemli olarak tasfiye edildiğini, adaletin siyasetin kontrolü altına alındığını ileri sürdü.

Totaliter bir düzene geçildiğini, tek tip toplum yaratıldığını ve muhalefetsiz bir rejimin amaçlandığını iddia eden Tezcan, ''Kurgulanmış davalarla, kurgulanmış hükümlerle adalet örgütü siyasetin, doğrudan doğruya uygulama alanı haline getirilmiştir'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kuvvetler ayrılığına ilişkin sözlerini hatırlatan Tezcan, ''Darbelerle mücadele ediyoruz yalanı altında Türkiye'nin yeni bir darbenin eşiğine getirildiğini'' de savundu.

Tezcan, milletvekillerinin, komutanların, gazetecilerin, öğrencilerin, bilim insanlarının tutuklu olduğunu, uzun tutukluluk süreleriyle mağdur edildiğini ve toplumun adalete olan inancının zedelendiğini kaydetti.  

''10 yıllık AKP iktidarı hayatın içinde adaleti yok etti'' iddiasında bulunan Tezcan, ''AKP adaletsizliğine toplumun tüm kesimleriyle birlikte itiraz etmek zorundayız. Bu yüzden Adalet Mitingleri'ne başlıyoruz. Türkiye'nin her bölgesinde adalet isteyen bütün vatandaşlarımızı bir şemsiye açtık, o şemsiyenin altına çağırıyoruz'' şeklinde konuştu.

Siyasi kimliği ne olursa olsun adalet isteyen herkesi kendileriyle birlikte hareket etmeye çağıran Tezcan, bu kapsamda düzenleyecekleri ''Acil demokrasi, derhal adalet'' sloganı ile gerçekleştirecekleri mitinglerin ilkini 26 Ocak'ta Adana da yapacaklarını duyurdu.

Tezcan, mitingleri hava koşullarını dikkate alarak belirli aralıklarla Türkiye'nin tüm bölgelerinde gerçekleştirmeyi planladıklarını da söyledi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız