CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Strazburg'da

Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dünya Demokrasi Forumu'nda çeşitli açıklamalarda bulundu.

Haberler NTV Haber 09.11.2017 - 03:22

Fransa'nın Strazburg kentinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Dünya Demokrasi Forumu'nda konuştu.

"Popülizm bir tehlike mi" konulu oturumda konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, popülist iktidarların çok sesli ve özgür medyayı yok ettiklerini ve yargıyı kendi söylediklerini onaylayan bir makam olarak gördüklerini söyledi. Kürt sorununa ilişkin ise "Demokrasi ve özgürlüğü batı standartlarına getirirseniz Kürt sorununu da çözmüş olursunuz" dedi.

CHP lideri "2019 başkanlık seçiminde güç birliği yapacak mısınız" sorusuna "21'inci yüzyılda dünyanın tüm demokratları birleşin demek zorundayız" yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu panel öncesinde Avrupa k-Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ile 45 dakikalık bir görüşme yaptı. Görüşmede Türkiye'deki siyasi gelişmeler ve Türkiye-Avrupa Konseyi ilişkileri ele alındı. Kemal Kılıçdaroğlu daha sonra CHP’liler ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu buradaki konuşmasında yurtdışı seçim çevresi kanunu çıkarılarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne yurtdışından belli sayıda milletvekili gönderilmesi önerisinde bulundu.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız