"Cumhurbaşkanına hakaret" davası

Eski CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretten istenen ceza 4 yıl 8 aya kadar hapis.

Haberler Anadolu Ajansı 17.12.2015 - 10:13 Son Güncelleme : 17.12.2015 - 10:14

Eski CHP Milletvekili Hüseyin Aygün hakkında, Twitter üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakarette bulunduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Cevat İşlek'in hazırladığı iddianamede, Aygün'ün, 28 Ağustos 2015'te Twitter'dan paylaştığı mesaj aktarıldı.

İddianamede, Aygün'ün, soruşturma sırasında alınan savunmasında, hakaret suçlamasını kabul etmediğine ve eleştiri hakkını kullandığını ifade ettiğine yer verildi.

Aygün'ün, mesajla, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırıda bulunarak, hakaret ettiği" kaydedildi ve "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan, 4 yıl 8 aya kadar hapisle cezalandırılması istendi.
Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır

NTV’de canlı olarak yayınlanan tüm programlar ile ilgili bilgiler, program bölümleri ve programlarla ilgili haberler NTV Ekranı’nda. Günlük NTV yayın akışı ve program saatlerini de NTV Ekranı kategorisinden saat bazında görebilirsiniz. %100 Futbol ile son dakika spor haberlerini, Gündem Masası ile gündem haberleri ile ilgili değerlendirmeleri NTV Ekranı’nda.

Mobil Uygulamalarımız